Gren och Ericson leder KGFC 

Gren och Ericson leder KGFC 

Mats Gren har rekryterats som tränare till Kopparbergs/Göteborg FC.
Han kommer att dela jobbet som huvudtränare med Jörgen Ericson. De två kommer också att ta ett helhetsansvar över klubbens sportsliga verksamhet – d v s också F19- och F17-lagen.
– Det här känns som en fantastisk lösning, säger Lasse Svensson, sportchef. Vi får två heltidsanställda och högkompetenta tränare samtidigt som vi ser till att det löper en röd tråd genom allt vi gör.

Jörgen Ericson har två säsonger bakom sig som assisterande tränare i KGFC. Sedan Marcus Lantz lämnade i höstas har Ericson stått som ensam ansvarig.
Nu permanentas hans uppdrag som huvudtränare under de kommande två åren.

Till sin hjälp och vid sin sida under samma tidsrymd får han rutinerade Mats Gren, 55 – som spelare aktiv i Falu BS, IFK Göteborg och schweiziska Grasshoppers och med 23 landskamper på meritlistan. Gren har sedan också varit tränare i FC Vaduz (Lichtenstein), Grasshoppers (assisterande), Vejle (Danmark) och Jönköpings Södra.

Han kommer närmast från uppdraget som sportchef i IFK Göteborg.

– Jätteviktigt att Jörgen är kvar, det ger en kontinuitet och en garanti för att vi kan bygga vidare på de två senaste säsongernas goda resultat, säger Lasse Svensson.

– Med Mats vid Jörgens sida skapar vi en organisation där vi ger klubben och laget möjligheter att växa och ta nästa kliv i föreningens utveckling.

– 2020 kommer vårt framgångsrika F19-lag att ta nya kliv och nu när vi startar ett eget F17-lag dessutom har vi alla möjligheter att skapa en framgångsrik framtid för föreningen, säger Svensson. Viktigt att påpeka är att Anna Stoltze kvarstår som huvudtränare för vår ungdomsverksamhet.

Mats Gren:
– Det känns fantastiskt inspirerande att vara med om att bygga vidare på den senaste årens framgångar.

Efter några år som sportchef i Blåvitt, har du saknat tränarjobbet?
– Ja, det kan jag säga att det ska bli spännande att bli delaktigt påg planen igen på ett annat sätt än under åren i Blåvitt. Sedan funkar Jörgen och jag väldigt bra ihop. Jag ser fram emot en väldigt spännande säsong med allsvenskan, cupen och Champions League!

Jörgen Ericson:
– Jag känner ju Mats sedan tidigare. Han är en väldigt bra person och därtill rutinerad, kunnig och och erfaren både som spelare och tränare. Dessutom tänker vi fotboll på samma sätt. Att vi nu får möjligheten att bygga KGFC:s framtid tillsammans känns helt fantastiskt!

TORE LUND
tore

@yellowshark.se

Visa fler