Kuikka om första tiden i Göteborg

Foto: PER MONTINI

Kuikka om första tiden i Göteborg

Den finländska försvararen Natalia Kuikka är ett av få nyförvärv i Kopparbergs/Göteborg FC inför säsongen 2019.
Hon stormade in på Valhalla IP i januari och har sedan dess imponerat stort på sin vänsterkant.
– Jag har verkligen kommit in i allt och blivit en del av laget väldigt snabb. Och jag tycker mycket om den typ av fotboll som klubben och tränarna vill stå för, säger 23-åringen.


Utöver Kuikka är norskan Vilde Böe Risa – och F19-uppflyttade Hanna Andersson – de hittills enda nya spelarna in i KGFC-truppen sedan i fjol.
Finländskan är i sin spelstil väldigt lik landsmaninnan Emma Koivisto, som håller till på andra kanten i KGFC-elvan.
– Vi springer mycket, vill gå med framåt, jobbar hårt och tycker om ett fysiskt spel, så nog är vi ganska lika, skrattar Nato, som blivit det smeknamn hon fått av lagkamraterna i sitt lya lag.

Natalia, som fyller 24 i december, och resten av truppen har nyss kommit hem från en veckas läger på Kanarieöarna och på lördagen väntar nu match mot KIF Örebro, ett genrep inför den allsvenska premiären mot nykomlingen Kungsbacka på bortaplan den  den 13 april.
Hur var lägret?
– Jättebra. Jag har aldrig tidigare varit iväg på ett läger av det här slaget med mina klubblag, säger Kuikka. Inte minst för oss nya är det viktigt att få en möjlighet att lära känna alla i och kring laget lite bättre.
Det  snackas om tuffa och ibland kanske lite pinsamma inkilningar för er nya spelare?
– Haha, ja det var lite sådant, men det var inte så farligt…
Vad säger du annars om dina två första månader i KGFC?
– Härliga tjejer, rolig fotboll och känslan är att vi har ett väldigt bra lag.
Natalia Kuikka gjorde ett av de två viktiga målen i cupsemin mot Djurgården, men någon skytteligavinnare ska vi nog inte räkna med att Natalia kommer att bli.
Men ytterligare några fullträffar ska det nog bli från finländskan, då hon på modernt wingback-manér så ofta deltar i offensiven.
Matchen mot Örebro?
– Jag har ju inte mött så många av lagen i allsvenskan ännu, men har har ju förstått att serien kan bli väldigt jämn och att många lag är bra. Det gäller att vara på tårna i varje match.
– Ja räknar med at det blir tufft både nu och sedan mot alla lag vi möter när serien drar väl i gång.
2019 är också ett år där KGFC först spelar cupfinal på hemmaplan den 1 maj och i höst sedan kliver in i Champions League.
– Ett jättespännande år, men det gäller att hela tiden fokusera på den uppgift som ligger närmast, menar Natalia, som också är given i det finska landslaget som redan på måndag samlas för träningsmatcher mot Schweiz och Polen.

Lördagens match mot KIF Örebro spelas på Valhalla IP.
Avspark 15.00
Och naturligtvis är det fri entré! 

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler