Kryss mot KDFF – nu väntar samma motstånd i cupfinalen

Foto: PER MONTINI

Kryss mot KDFF – nu väntar samma motstånd i cupfinalen

Planens bästa spelare i bortamötet med Kristianstad var utan tvekan KGFC:s Emma Koivisto. Bra i defensiven, målskytt, framspelare, alltid ett hot offensivt.
– Jag är besviken, säger den finländska landslagsspelaren efter 2-2 i prestigemötet/uppladdningen/fördrabbningen till onsdagens cupfinal på Valhalla IP.

På onsdag den 1 maj – nu i veckan alltså – möts Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstads DFF i  en match som gäller vem som ska kamma årets första titel. Svenska Cupen-bucklan är då på plats i Göteborg och något av lagens ledare kommer senare i veckan att med försiktiga och väna händer och kanske iklädd vita bomullshandskar – placera den i det finaste prisskåpet på sitt kansli.

Men det är då och nu var nyss, det vill säga söndag eftermiddag. 

Bortamötet med samma KDFF på en usel plan i Kristianstad, alla halkade som hockeyspelare med oslipade skridskor på en knagglig utomhusrink fram och tillbaka på det blöta underlaget, som knappast fått godkänt om gänget som dissade Gamla Ullevi varit på plats där idag för en inspektion…

– …men det är samma för båda lagen, menar Emma Koivisto. Vi var här i höstas och då såg det likadant ut.

I matchen var det bortalaget KGFC som dominerade under den första halvtimmen.

0-1 kom i den 22:a minuten efter en klinisk djupledsboll från Rebecka Blomqvist till högerbacken Emma Koivisto, som med en patenterad löpning stormade in i straffområdet och helt friställd inte gjorde något misstag mot duktiga KDFF-keepern Brett Maron.

I slutet av halvleken kom dock hemmalaget tillbaka och inom loppet av bara tre, fyra minuter både kvitterade de och tog ledningen med 2-1. Lite oslipat och en vurpa i gräset och en billig straff kan väl vara förklaringar där – om man ser saken med bortaögon…

Efter paus klev Emma Koivisto in i handlingen igen, ännu en löpning in i straffområdet. Den här gången med boll, den här gången med en fin passning snett-inåt-bakåt som Julia Zigiotti lyckades slå in till 2-2

Under resten av den andra halvleken gick KGFC sedan för det big time ändå, ett trippelbyte där Kuikka, Hammarlund och Roddar bidrog med energi och vilja.

Men nej, det ville sig inte.

Men på onsdag är det cupfinal.

– Vi kan väl kosta på oss att vara besvikna idag, säger Emma Koivisto. Men sedan blir det fullt fokus på 1 maj!

• Då ses vi såklart på Valhalla IP.
• Avspark: 17.45, onsdag 1 maj.

 

Kristianstads DFF - Kopparbergs/Göteborg FC 2-2 (2-1)
0-1 (22) Emma Koivisto
1-1 (42) Therese Ivarsson
2-1 (45) Svava Ros Gudmundsdottir
2-2 (61) Julia Zigiotti

Så startade KGFC mot Kristianstad:
Jennifer Falk

Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Emma Pennsäter (UT 68, Natalia Kuikka)
—-
Elin Rubensson
Julia Zigiotti
Vilde Böe Risa
Amanda Johnsson Haahr (UT 68, Julia Roddar)

Karin Lundin (UT 68, Pauline Hammarlund)
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Loes Geurts
Filippa Curmark
Hanna Andersson
Evelyn Ijeh

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler