KGFC redo för stentuff bortamatch i Piteå

Foto: PER MONTINI

KGFC redo för stentuff bortamatch i Piteå

Piteå på bortaplan är en riktig långresa och bortamatcherna mot mästarna från 2018 är aldrig en lek.
Med den vetskapen åker Kopparbergs/Göteborg FC norrut redan på fredagen för att sedan spela match på lördag och är sedan inte tillbaka i Göteborg förrän på söndag.
– Piteå är bra, ett tufft lag att möta, men självklart siktar vi mot tre poäng, säger Mats Gren, en av huvudtränarna i KGFC. 

KGFC är inne i en tuff period. Inte bara på grund av att matcherna ligger tätt, utan dessutom för att motståndet i de senaste omgångarna varit knivskarpt. Först regerande mästarna Rosengård (1-1) och därefter alltid topptippade Linköping (2-0) och nu alltså Piteå IF, laget som överraskande men synnerligen välförtjänt blev mästare för ett par år sedan och därefter gjorde KGFC sällskap in i Champions League 19/20.

Där blev det dock respass för båda de svenska UWCL-deltagarna. KGFC efter två fina matcher mot storlaget Bayern München, 1-2 hemma och 1-0 borta. Piteå å sin sida blev utslagna av danska Bröndby efter 0-1 hemma och 1-1 borta.

Vi snackar alltså om ett tufft motstånd, en krigarelva som senast skakade Rosengård rejält, vi snackar om ett lag som på senare år alltid är en tuff nöt att knäcka och en potentiell guldkandidat, vi snackar om laget som så sent som häromdagen gjorde klart med en återkomst för fixstjärnan Madelen Janogy, som tidigare i år bröt sitt kontrakt med tyska Wolfsburg. Att Janogy spelar redan mot KGFC på lördagen är väl emellertid tveksamt...

Mats Gren berättar om resan mot Norrland, som inleds redan på fredagsmorgonen:

– Vi flyger vid 07 via Stockholm och har planerat in en träning på plats i Piteå på fredag eftermiddag. Vi är väl förberedda och sista träningen här på Valhalla IP inför resan såg mycket bra ut. Vi vet att vi står inför är en rejäl utmaning, men vi är redo och fulla av självförtroende.

18 spelare är uttagna i truppen som reser till Piteå. De som har skadekänningar och därför blir kvar i Göteborg är Loes Geurts, Vilde Bøe Risa och Annika Schmidt.
Ni ser matchen på Sportbladet Play.

Truppen mot Piteå, avspark 14.00,  lördag 8/8, LF Arena:

Jennifer Falk
Lisa Hall
Emma Berglund
Hanna Wijk
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
Emma Koivisto
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme
Rebecka Blomqvist

Filippa Angeldahl
Hanna Andersson

Julia Roddar
Anna Csiki
Pauline Hammarlund
Stina Blackstenius
Bri Folds
Evelyn Ijeh

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler