KGFC överklagar Kollmats utvisning

Foto: PER MONTINI

KGFC överklagar Kollmats utvisning

Beata Kollmats – lagkapten i Kopparbergs/Göteborg FC–  blev i matchen mot Vittsjö GIK i helgen utvisad efter två gula kort.Utvisningen innebär att Kollmats automatiskt är avstäng i kommande match.
Felaktigt menar KGFC.
Därför överklagar nu klubben domarens beslut och den stundande avstängningen av Beata Kollmats.
– Vi vill  markera mot ett felaktigt domslut, säger tränare Marcus Lantz. Sedan får vi se vart ärendet tar vägen. Denna felaktiga utvisning kan avgöra hela OBOS Damallsvenskan och det är inte rätt.

 

OBOS Damallsvenskan är inne i sitt absoluta slutskede. Varje spark, varje passning, varje varning är viktig för hur avslutningen ska se ut.
För KGFC blev det succé i söndags – seger hemma mot Vittsjö med 2-1. Klubben har nu allt i egna händer inför avslutningen – en plats i Champions League är inom armlängds räckhåll.

Men Vittsjömatchen gav också två tunga avbräck.

  • Elin Rubensson gick ut med en misstänkt huvudskada och missar uppstarten av veckans landslagssamling. Ingen Rubensson mot Ungern i veckan alltså och dessutom frågetecken inför hemmakampen mot Slovakien på Gamla Ullevi på tisdag i nästa vecka.
  • Betala Kollmats utvisades efter  två varningar – den första för tufft spel i ryggen på en motståndare och och den andra för maskning i samband med ett inkast i matchens slutskede.

Vad gäler Rubensson kan vi bara hoppas att hon är tillbaka till bortamatchen mot Piteå på fredag i nästa vecka, den 12:e oktober.

Vad gäller utvisningen och den automatiska avstängningen av Beata Kollmats, hoppas KGFC nu vinna gehör för den överklagan som lämnades in till Svenska Fotbollförbundet idag.
– Beata maskade absolut inte, menar Marcus Lantz.
– Det är bara att titta på reprisbilderna, hon ville byta boll för att den hon höll var för blöt efter allt regn.

Sportchefen Lasse Svensson:
– Vi måste säga till när det blir så här fel och potentiellt avgörande.

KGFC kommer under dagen att komplettera överklagan med en filmsekvens som tydligt visar händelseförloppet.
– Vi hoppas så klart få rätt i detta ärende, säger klubbens kommunikationsansvarige, Tore Lund.
– På sociala medier kommer vi under dagen dessutom att ladda upp den filmsekvens som finns för att alla ska få bilda sig en egen uppfattning.
– Vi tycker inte att Beata ska varnas och än mindre bli utvisad.

Visa fler