KGFC och Roddar regerade i regnet

Foto: PER MONTINI

KGFC och Roddar regerade i regnet

Snabb studs tillbaka.
Efter förlusten senast mot Linköping var Kopparbergs/Göteborg FC åter uppe på vinnarspåret igen på lördagen. 6-0 mot Kungsbacka och naturligtvis var det inget snack om saken.
– Man kan säga att vi var trötta på att inte ta poäng, skrattar Julia Roddar, VM-mittfältaren som var en av matchens absolut bästa spelare och en av dem som trivdes som fisken i vattnet i det ymniga augustiregnet.

 

Toppkänning från årets första spark.
Men ändå en lite uppförsbacke på slutet med två oavgjorda och en förlust mot i tur och ordning Örebro, Piteå och Linköping. Inga konstiga resultat, stabilt spel, men utan att riktigt nudda stjärnhimlen. Och därmed, en serie som är raffinerad minst sagt. Ja, som det kittlar och nu ser ut i tabellens översta skikt i OBOS Damallsvenskan, inför höstens tio omgångar långa slutspurt, har det nog aldrig gjort.

Tajt är bara förnamnet.
Ovisst och spännande, om man ska ta till mellan- och efternamn.

Men när lokalkonkurrenten Kungsbacka, hjälplös jumbo, kom på besök, var såklart alla sikten, förväntningar och krav inställda på tre poäng och dessutom en del offensiv produktion.

Vi behövde inte vara oroliga.
KGFC regerade i regnet.
2-0 efter 45 minuter blev till 6-0 efter 90.
– Kul med så mycket folk, trots det dåliga vädret, säger mittfältaren Julia Roddar, som haft en stadig formtopp under året och kanske särskilt efter VM i Frankrike i sommar.
– Jag känner mig oerhört pigg, knappt trött, hahaha. Det är kul att spela fotboll just nu. Och även  om vi inte fått resultaten med oss som vi hoppats i de senaste matcherna, tycker jag att vi visar att vi har en hög nivå i vårt spel. Vi är flera som är i bra form.

Du ser fram emot fortsättningen av serien?
– Ja!

Och sedan Champions League, där lottningen sker på fredag i den kommande veckan?
– Självklart jättespännande, men jag ska vara tråkig och säga att det enda som finns i skallen är nästa match. Om vi börjar fundera för långt fram kan det bli fel fokus. En sak i taget.

För andra matchen i rad lockade KGFC över 1 000 åskådare till Valhalla IP. Derbyfeeling den här lördagen så klart och mästarna Piteå senast var det förstås många som ville se.

Men nu har KGFC kvar Linköping, Rosengård, Champions League och flera andra godbitar på hemmaplan i höst. Känslan är att klubben fått ett nytt fotfäste i göteborgarnas och fotbollspublikens medvetande.
– Vi spelare blir såklart ännu mer taggade med mycket folk på läktarna, säger Julia Roddar, som utsågs till matchens lirare och sken i kapp med arenans elljus i allt eftersnack…

…ja, någon sol att skina i kapp med fanns ju inte riktigt i 031-området den här dagen, då vädergudarna ändå var hyfsat skonsamma fram till en bit in i den andra halvleken då alla himmelska portar öppnade sig.

I och med segern på lördagen är KGFC förstås fortsatt med i rätt ände av tabellen. Rosengård leder efter sin seger mot Eskilstuna, Vittsjö är tvåa efter solklara 4-0 mot Limhamn/Bunkeflo.

Därefter Kopparbergs/Göteborg FC och nu väntar bortamatch mot Örebro på onsdag och därefter dubbla matcher på hemmaplan, Kristianstads DFF 18 augusti (Valhalla IP) och Linköpings FC 24 augusti (Gamla Ullevi).

Så visst är det rätt kul att hålla på KGFC just nu?
Vi ses i höst!
I OBOS Damallsvenskan, i Champions League.
KGFC Forever!

KGFC:s lagkapten Beata Kollmats tvingades kliva efter den första halvleken mot Kungsbacka och uppsöka sjukhus. Först planerades att  genomföra en röntgenundersökning besöka sjukhus för en röntgenundersökning av armen. Men då den värsta smärtan avtog under kvällen beslutade man sig för att inte röntga. 

 

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Kopparbergs/Göteborg FC – Kungsbacka DFF 6-0 (2-0)
1-0 (13) Rebecka Blomqvist
2-0 (31) Beata Kollmats
3-0 (54) Pauline Hammarlund
4-0 (56) Pauline Hammarlund
5-0 (80) Vilde Böe Risa
6-0 (87) Taylor Leach

Så spelade KGFC mot Kungsbacka:
Loes Geurts

Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats (UT 46, Flippa Curmark)
Emma Pennsäter

Elin Rubensson
Vilde Böe Risa
Julia Zigiotto Olme
Julia Roddar

Rebecka Blomqvist (UT 79, Karin Lundin)
Pauline Hammarlund (UT 73, Hanna Andersson)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Evelyn Ijeh
Andrea Pajovic
Irmeli Jonsson

Visa fler