Här är KGFC:s nya matchtröja

Foto: TORE LUND

Här är KGFC:s nya matchtröja

Umbro är ny klädpartner partner till KGFC – då designar spelarna själva matchdräkten till Champions League
Från och med säsongen 2019 kommer Kopparbergs/Göteborg FC att spela Champions League, OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen med matchkläder från Umbro.
Avtalet sträcker sig över tre år.

– Jättekul! KGFC är i final i Svenska cupen, kom på andra plats i Allsvenskan förra säsongen och spelar i Champion League till hösten. Vi är väldigt glada att få vara med på den spännande resan framöver och är övertygade om att det här bara är början på klubbens framgångar, säger Stefan Danielsen, Brand Manager på Umbro i Sverige.

Samarbetet är del av Umbros hårda satsning på att vara en viktig del av svensk damfotboll och en partner att räkna med både på elitnivå och för breddidrotten.

En spännande del i samarbetet är att spelarna i a-laget tillsammans med föreningen och Umbro kommer att designa de matchkläder som laget skall använda i höstens Champion League.  

– Det ska bli riktigt kul att få vara med i processen att ta fram matchstället, menar spelarna i Kopparbergs/Göteborg FC.

Partnerskapet innebär att Umbro går in som komplett leverantör av matchdräkter, övriga kläder och en del annan utrustning till samtliga lag i Kopparbergs/Göteborg FC:s verksamhet. Avtalet är skrivet på tre år och gäller från den 1 april 2019. 

– Vi är mycket nöjda med att få Umbro som partner. Vid en jämförelse av de olika sportmärkena var Umbro den mest lyhörda leverantören för våra behov och värderingar, säger Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC.

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler