Fortsatt serieledning när kapten Berglund var tillbaka

Foto: PER MONTINI

Fortsatt serieledning när kapten Berglund var tillbaka
Tufft, tajt, tidig seriefinal, lite nerver på utsidan – och säkert några på insidan också.
Efter varsin halvlek på plussidan slutade det ändå som det brukar i den här typen av matcher; med ett kryss, 1-1, och någonstans två hyfsat nöjda lag.
– Jag var spelsugen idag och så roligt att allt kändes bra efter skadan, i årets hittills viktigaste match, säger Emma Berglund, som gjorde 90 minuter och klev tillbaka in i sin kaptensroll som bara rutinerade spelare av hennes kaliber gör.
På förhand och på alla papper skrivna och kalkylerade och beräknade av experter från när och fjärran var naturligtvis matchen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård en förväntad toppmatch, en drabbning som skulle dra allas blickar till sig.
Så var det, så blev det.
Att det pågick en cupfinal mellan IFK Göteborg och Malmö FF bara några hundra meter bort var det faktiskt ingen som brydde sig om (även om kvällens prisutdelare, brottarlegendaren och gladiatorn Eddy Bengtsson åtminstone hade ett halvt öga på resultattavlan... och gissa om han jublade efteråt, men det är en annan historia...).
Utan att ta i, och för att visa ödmjukhet, måste vi som gillar KGFC tillstå att Rosengård började bäst den här kvällen, ägde mycket boll, fick KGFC att jaga och bli lite ängsliga. Men Kapten Berglund, Keeper Falk och alla andra och över hela bvanan såg till att det ändå kändes lugnt och stolparna är också vänner, eller hur?
Men allt eftersom jämnades allting ut, KGFC tog över. 
0-0 i paus.
Och sedan 1-0 till hemmalaget efter bara sju minuter in i den andra halvleken. Emma Koivisto höll sig framme på ett inspel från Julia Roddar. Boom, Boom och ibland är det som till synes är så svårt så väldigt enkelt och lätt.
Där och då och en stund framåt kändes det ganska lugnt. Men sedan körde det ihop sig på det göteborgska mittfältet och den notoriska målskytten Mimmi Larsson hamnade i ett läge som hon älskar.
Swosh så var det 1-1.
Efter det, mycket ställningskrig. När domare Tess Olofsson blåste 90 plus tillägg var det nog ändå två hyfsat nöjda lag som stegade in till duscharna på Valhalla IP.
– Jag har sett tre matcher nu från läktaren, säger KGFC:s lagkapten Emma Berglund, som jobbat med en muskelbristning i vaden den senaste tiden.
– Visst var ju sugen att få 90 minuter efter min skada för några veckor sedan.
Man skulle kunna sätta en rubrik på Emma återkomst efter skadan:
THE CAPTAIN IS BACK!
Och på läktaren satt förbundskapten Peter Gerhardsson...
– De börjar ju bra och ligger på, men vi reder ut stormen, har en metodik i vårt spel och lyckas skapa ytor på mittfältet, säger Berglund.
– Det här var tuffaste matchen i år. Men de visste vi på förhand.
– Nu går vi här ifrån ikväll men en poäng, vi är fortsatt obesegrade och leder fortfarande serien.
Redan på måndag är det dags för hemmamatch igen för KGFC, återigen en toppmatch. Linköpings FC på besök.
Huh, det är kul nu!!!
Kopparbergs/Göteborg FC – FC Rosengård 1-1 (0-0)
1-0 (53) Emma Koivisto
1-1 (65) Mimmi Larsson
Så spelade KGFC mot Rosengård:
Jennifer Falk
Emma Berglund
Emma Kullberg
Natalia Kuikka (UT 79,Hanna Wijk)
Emma Koivisto
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme
Filippa Angeldahl
Julia Roddar
Pauline Hammarlund
Stina Blackstenius (UT 69, Rebecka Blomqvist)
Ej inbytta:
Lisa Hall
Anna Csiki
Hanna Andersson
Bri Folds
Evelyn Ijeh
TORE LUND
tore@yellowshark.se
Visa fler