Emma Kullberg skriver på för två år i KGFC

Emma Kullberg skriver på för två år i KGFC
Mittbacken Emma Kullberg har skrivit på för två år i Kopparbergs/Göteborg FC
Hon ser mycket fram emot att ta nästa steg i sin karriär.
– Jag känner ju många av spelarna i laget och vet att jag kommer till en utvecklande miljö, säger 28-åringen som närmast kommer från KIF Örebro.

Emma Kullberg blev för första gången uttagen i a-landslaget så sent som i augusti, då som en av två debutanter. Men också i den trupp som förbundskapten Peter Gerhardsson tagit ut till den stundande USA-resan finns hon med.

Här är Gerhardssons ord om Kullberg, från presskonferensen i augusti:
– Det är en spelare som vi haft koll på. Det är en av de bästa mittbackarna i allsvenskan, som kommer att tillföra kvaliteter. Dels med sin snabbhet, men också mod, karaktär och ledaregenskaper. Hon styr mycket i backlinjen, och är även passningsskicklig.

Emma Kullberg själv menar att landslagsuttagningarna gett henne en jättekick.
– Innan säsongen vågade jag inte tro på att få dra på mig landslagströjan, säger hon. Men nu är så klart målsättningen att behålla min lats och jag ska jobba stenhårt för det.

När Emma ska beskriva sig själv som spelare är det just egenskaperna som Gerhardsson lyfter fram som hon också framhåller.
– Snabbhet, bolltrygghet, spelförståelse. Sedan har jag inget emot närkamper och ett fysiskt spel.

Emma Kullberg, som också har 21 F19-landskamper och en U23 på sin meritlista, spelade i år samtliga matcher för KIF Örebro i OBOS Damallsvenskan. Hon har tidigare också bland annat representerat Umeå IK, Kungsbacka DFF och Vittsjö GIK.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson:
– Vi är jätteglada att Emma väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Hon är en modern back och tar mycket rutin från spel på hög nivå med sig till oss. Hon kommer att bidra stort och då talar jag inte bara om det fotbollsmässiga kvaliteterna utan också om hennes ledaregenskaper på och vid sidan av planen.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler