Emma Berglund klar för KGFC

Emma Berglund klar för KGFC

Emma är klar!
Kopparbergs/Göteborg FC har gjort klart med den rutinerade PSG- och landslagsstjärnan Emma Berglund, 30.
– Jag har alltid haft ett gott öga till Göteborg och då talar jag både om klubben och staden, det känns jättespännande att bli en del av allt det som väntar framöver, säger 30-åringen, som börjar träna med sitt nya lag den 1 juli.

Spekulationerna om Emma Berglund har sjungit runt på nätet under de senaste veckorna. Och nu är det klart.

Under de kommande 2, 5 åren – minst – är försvaren en del av KGFC.
– Göteborg kom upp ganska tidigt när jag hade bestämt mig för att lämna Paris, säger hon. Och det är en trygghet att nu ha ett relativt långt kontrakt med en klubb som är känd för att ta hand om sina spelare både på och utanför planen.

Sedan sticker såklart Emma inte under stol med att hennes sambo, den f d handbollsstjärnan Loui Sand, har haft ett finger med i spelet i valet av ny klubbadress.
– Nej, det är en anledning och en pusselbit förstås. Även om vi har bott i samma land under en period (Frankrike), har det såklart varit påfrestande att inte kunna dela vardagen. Det får vi en möjlighet att göra nu.

Emma Bergluds kontrakt med Paris Saint-Germain sträcker sig till den siste juni. Dagen efter kliver hon in på Valhalla IP och gör sitt första träningspass med KGFC.

Men något VM – i just Frankrike – blev det inte för henne.
– Självklart hade jag velat vara med, säger Emma. Men besvikelsen kom egentligen för ganska längesedan, när jag inte blev uttagen till Algarve Cup. Men det ligger bakom mig nu, nu är det bara fokus på Göteborg!

Emma Berglund missade nästan hela 2018 på grund av en korsbandsskada. Men hon är nu tillbaka fullt ut, spelade toppmatchen mot Lyon i Frankrike och har spelat två matcher i Champions League. Inga bekymmer där alltså.
– Nej, inget hämmar mig med skadan längre. Jag har egentligen varit i full träning sedan i julas…

Dina intryck av Kopparbergs/Göteborg?
– Att det är ett lag med en väldigt god sammanhållning, ett gäng spelare som jobbar bra tillsammans.

Vad tänker du att Emma Berglund ska tillföra?
– Rutin, erfarenhet, ledaregenskaper på både och utanför planen. Jag vill tro att jag har en bra passningsfot och god speluppfattning.
– Känslan är att KGFC är en klubb som är på rätt spår, en förening med höga ambitioner, ett lag som alltid är med i snacket om topplaceringarna i tabellen. Och självklart lockar det väldigt mycket med spel i Champions League till hösten.
– …kort sagt, KGFC har en framtidstro och där vill jag var med.

Lasse Svensson, sportchef, KGFC:
– Emma är något av en drömvärvning. En rutinerad och erfaren spelare med ledaregenskaper. Vi är väldigt nöjda och glada över att hon valt att fortsätta sin karriär i Kopparbergs/Göteborg FC.

Marcus Lantz, tränare, KGFC:
– Emma stärker upp en lagdel som redan är väldigt stark och det känns väldigt bra inför en tuff höst med många matcher i allsvenskan och Champions League. Vi är ett ungt lag och en rutinerad spelare som Emma kommer att hjälpa de yngre, dem som inte har den erfarenheten som hon har från spel på den allra högsta nivån.

Fakta/ Emma Berglund
Ålder: 30 (fyller 31 den 19 i december)
Bor: Göteborg
Familj: Sambon Loui Sand.
Tidigare klubbar: Täfteå IK, Umedalens IF, Umeå IK, FC Rosengård, Pris Saint-Germain
Landskamper: 55 A, 13 U23, 11 F19

 

TORE LUND
tore@goteborgfc.se

Visa fler