Elin ska bli mamma

Foto: ROBIN ARON

Elin ska bli mamma

 

Mittfältaren, landslagsspelaren och KGFC-profilen Elin Rubensson är gravid.
Hon bär på sitt och maken Filips barn och födseln är beräknad till mitten av december.
 En av mina största drömmar har alltid varit att bli mamma och bilda familj, så detta är en resa vi verkligen ser fram emot, säger 27-åringen.

Elin Rubensson är en av de viktigaste och mest profilstarka spelarna i Kopparbergs/Göteborg FC. Hon har varit i klubben sedan 2015 och dessutom är hon etablerad i landslaget.

Rent sportsligt är det naturligtvis en förlust när en spelare av den kalibern inte kan vara med, men samtidigt gläds klubben med Elin och hennes familj – att få ett barn är en av de stora och mest omvälvande händelserna i livet, större än fotboll, större än allsvenska medaljer och Champions League.

– Självklart är det jätteroligt för Elin och hennes familj att få tillökning och från klubbens sida kan vi bara säga grattis och lycka till, säger KGFC:s ordförande Peter Bronsman.

Räknar du med att få se henne på planen redan nästa år?
– Ja, det som är glädjande i ett längre perspektiv är att Elin är kvar i KGFC och att hon planerar för en fortsatt karriär. Såg visst ser vi ser fram emot att se henne i våra färger igen redan nästa år.

Elin Rubensson har tränat med laget under hela våren och hon har inga andra planer än att fortsätta sin elitkarriär när bebisen väl är född och 2020 gått över i 2021.

– Självklart kommer jag att sakna att vara ute på planen i år, men jag kommer att stötta laget så mycket jag kan från sidan under hela säsongen, säger hon.

Har du någon hälsning till klubbens alla supportrar?
– Vi ses igen 2021!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler