Angeldals kanon bäddade för segern

Foto. MAGNUS HALLBÄCK

Angeldals kanon bäddade för segern

Efter en lite försiktig och avvaktande första halva, plockade Kopparbergs/Göteborg FC fram hela den vassa anfalls-arsenalen i den andra halvleken mot Djurgården i söndagens match på Stockholms Stadion. Matchen slutade till slut med en säker tremålsseger för gästerna från Göteborg.
Den som fick alla knutar att lösa upp sig var Filippa Angeldal, som mitt sitt mäktiga skott från strax utanför straffområdet slog in 0-1 i inledning av akt 2.
– Jag fick bollen, gjorde en tvåfotare och sedan sköt jag. Skönt att den gick in, det har jag längtat efter, , säger Angeldal, som sedan också kunde jubla åt tvåan  och trean från lagkompisarna Emma Koivisto och Rebecka Blomqvist.

Djurgården på bortaplan är ingen lätt nöt. Det vet alla motståndare i OBOS Damallsvenskan och för att vara ett lag som kriga på den undre halvan av tabellen har de släppt in få mål.
Och till en början hade KGFC svårt att ta sig igenom den tajta, moralstarka och intensiva 08-muren. Stort bollinnehav under första halvleken, något läge som kunde resulterat men på det stora en tämligen chansfattig andra halvlek, som ändå gick klart till KGFC på poäng.

Vad sa ni under halvtidsvilan, Filippa Angeldal?
– Inte så mycket mer än att vi skulle fortsätta trycka på, sätta ännu mer fart på bollen och söka ytorna både bakom och framför deras backlinje. Vi vet ju att Djurgården borta är en svår match.

Berätta om ditt mål?
– Jag fick en bra träff när skottläget dök upp. Det var väldigt skönt att se den gå in.

Hur mycket har du längtat efter årets första mål i allsvenskan?
– Jag tycker jag har missat för mycket tidigare så det kändes bra.

Allt eftersom den andra halvleken led, desto svårare fick hemmalaget att freda sig. KGFC låg på, låg på och sedan tryckte man på ytterligare lite. Att 0-2 skulle komma förr eller senare var bara logiskt. Och efter 77 minuters var det dags när Emma Koivisto stormade in i straffområdet och placerade in en boll som studsade från bakhasorna på inbytta Evelyn Ijeh. I den andra tilläggsminuten var det sedan dags igen, nu när Ijeh tog sig förbi sin back på vänsterkanten och drev in genom straffområdet och slog en precis passning på Rebecka Blomqvists fötter som enkelt kunde slå in målet som fastslog slutresultatet.

Två X assist för Evelyn Ijeh alltså i detta hennes längsta inhopp för i år!

Det blev lite rörigt mot slutet, med många byten, men ni tycktes inte tappa koncentration?
– Jag tycker vi kontrollerade det väldigt bra. Vi vet ju också att vi har ett bra lag och en bred trupp och att de som kommer in gör det med mycket energi, menar Filippa Angeldal.

Efter helgens omgång väntar landslagsuppehåll. Då försvinner en hel räcka spelare från KGFC iväg på olika uppdrag. Vilde Bøe Risa ska spela EM-kval med Norge, Anna Csiki med Ungern och hela åtta (!) spelare ska dra på sig den blågula a-tröjan – Jennifer Falk, Julia Roddar, Rebecka Blomqvist, Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius, Emma Kullberg, Julia Zigiotti Olme och Filippa Curmark.

Dessutom har vi Filippa Angeldal i U23 och Hanna Wijk, Andrea Simonovic Pajovic och Elma Junttila Nelhage i F18.

Nästa match i OBOS Damallsvenskan för KGFC spelas den 27 september (14.00), då på Valhalla IP när Piteå gästar.
Vi ses då!

Djurgårdens IF – Kopparbergs/Göteborg FC 0-3 (0-0)
0-1 (52) Filippa Angeldal
0-2 (77) Emma Koivisto
0-3 (90+2) Rebecka Blomqvist

 

Så här spelade KGFC mot Djurgården:
Jennifer Falk
---
Emma Berglund (UT, 72,Emily Sonnett)
Emma Kullberg
Natalia Kuikka
---
Emma Koivisto (UT, 78, Hanna Wijk)
Filippa Curmark
Julia Zigiotti Olme (UT, 78, Vilde Vøe Risa)
Filippa Angeldahl
Julia Roddar
---
Rebecka Blomqvist
Pauline Hammarlund (UT, 72,Evelyn Ijeh)
Ej inbytta:
Lisa Hall
Hanna Andersson
TORE LUND
tore@yellowshark.se
Visa fler