Äntligen – säsongen 2020 är här!

Foto: TORE LUND

Äntligen – säsongen 2020 är här!

Äntligen!
2020 är här – första träningen för året är gjord.
Välkomna i gänget säger vi till Emma Kullberg och Filippa Angeldahl!

 

Det låg mycket förväntan i luften på tisdagen när Kopparbergs/Göteborg FC sparkade igång säsongen 2020. Ett spelår som bjuder på så mycket kittlande spänning och så många nervpirrande matcher…
… i Svenska Cupen.
… i OBOS Damallsvenskan.
… i Champions League.

En tillbakablick på 2019 gör ju ingen mindre spänd på det som komma skall. 2019 var ju ett av de alla bästa åren i KGFC:s historia. Det var året när klubben blev cupmästare, tvåa i ligan och kvalade in till Uefa Womens Champions League – och där gjorde två magiskt bra matcher men föll på målsnöret mot en av Europa bästa klubbar, Bayern München.

Inget talar för att 2020 kommer att bjuda på färre högtidsstunder. De första träningslägret och de första träningsmatcherna står för dörren. Redan i slutet av januari bär det i väg en sväng till Norge för ett miniläger och matcher mot Vålerengen.

Sedan väntar ytterligare minst tre träningsmatcher i början av februari innan Svenska Cupen drar i gång med gruppspel mot i tur och ordning Linköping, Växjö och Vittsjö.

Seriepremiären äger sedan rum den 5 april på hemmaplan, då det återigen är Vittsjö som står för motståndet. En toppmatch direkt alltså.

Men tillbaka till tisdagen. 

Ett par nya spelare och två nya tränare checkade då in på Valhalla IP.

Välkommen till klubben säger vi såklart till:

  • Emma Kullberg, mittbacken som värvats från KIF Örebro, kommer att bära tröja nummer 4 i år.
  • Filippa Angeldahl, mittfältare från Linköping, som kommer att dra på sig tröja nummer 16 i KGFC
  • Mats Gren, tränare med en bakgrund som spelare på högsta nivå i klubbar som Blåvitt och Grasshoppers i Schweiz. Kommer närmast från jobbet som sportchef i IFK Göteborg.
  • Mattias Gustafsson, målvaktstränare.

Nu kör vi!
2020 kan och ska bli det bästa årets hittills för Kopparbergs/Göteborg FC!

TORE LUND
tore@yellowshark.se

 

Visa fler