Äntligen matchdags för Gren och KGFC

Foto: TORE LUND

Äntligen matchdags för Gren och KGFC

Mats Gren börjar bli varm i kläderna – snart tre veckor som en av två huvudtränare i Kopparbergs/Göteborg FC.
Och äntligen är det dags för årets första matcher.
– Jag tycker allting känns väldigt positivt, så spännande och roligt att vara igång, säger Gren.

På torsdagen packar KGFC:s a-trupp bussen full med utrustning och förväntan, det är dags för ett miniläger i Oslo med matcher mot Vålerenga och Lilleström, fredag och söndag.

För Mats Gren blir det samtidigt första resan med gänget, första chansen att se laget i lite mer skarpt läge, första testen av var man befinner sig inför säsongsstarten med cupen, OBOS Damallsvenskan och senare i år dessutom Champions League på programmet.
– Jag ska inte säga att jag är överraskad för det är jag ju egentligen inte, säger Mats Gren, som i år kommer att dela tränaransvaret med Jörgen Ericson.
– Men jag har slagits av hur fantastiskt hög kvalitet det är på allting, tjejernas inställning och professionalitet är imponerande, det är tempo , full fart och go i allting vi gör.
– En väldigt bra grupp att jobba med, harmoni rakt igenom.

Hur bra koll hade du innan du anslöt till KGFC?
– Jag såg många matcher under både 2018 och 2019, jag har koll på alla spelarna och tycker jag känner till dem väldigt bra. Sedan är det självklart så att det blir ännu tydligare nu när jag är med varje dag.

Vad tillför du till laget?
– Jag hoppas kunna sprida trygghet, lugn och säkerhet, ett självförtroende som dock aldrig får övergå i arrogans eller hybris. Och även om jag är lugn kan jag brinna till i matcher, man vill ju vinna allt vi ställer upp i…

Du och Jörgen, rollfördelningen?
  Vi bygger ju vidare på det som Marcus (Lantz) och Jörgen dragit igång. Sedan blir det såklart lite justeringar utifrån det. Men vi har ett oerhört bra samarbete och hittar våra roller...

Hur då?
– Det får ni se, hahaha…

Hur ser du på truppen?
– Som sagt, väldigt hög kvalitet rakt igenom, det är ju landslagsspelare på mer eller mindre varje position. Sedan lyfter jag ju gärna fram att vi har flera unga spelare som deltar i de yngre landslagen, de bankar också på dörren. Men jag ska inte utesluta att det dyker upp någon ny spelare.

Till minilägret i Norge under veckoslutet kommer hela a-truppen att följa med och därtill får tre spelare från F19 en möjlighet att visa upp sig – Hanna Wijk, Elma Junttila Nelhage och Molly Johansson. Hanna Andersson och Evelyn Ijeh, som just nu är i Italien med F19-landslaget ansluter till resten av truppen på lördag.

– Det är ju matcherna man längtar efter, säger Mats Gren. Jag ser fram emot att se laget i två matcher mot tufft motstånd, det blir en bra start på säsongen, en riktigt fin värdemätare på var vi står med en gång.

– Och utan att avslöja för mycket, kan jag väl ändå berätta att alla spelarna som är med i Norge kommer att få speltid.

Matchen mot Vålerenga spelas på fredag 13.00, den mot Lilleström på söndag 15.00. Vi kommer såklart att rapportera om dem både på hemsidan och i sociala medier.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler