2 X Roddar sänkte Djurgården

Foto: PER MONTINI

2 X Roddar sänkte Djurgården

Kopparbergs/Göteborg FC knep ännu en trepoängare på måndagkvällen.
Säkra 2-0 hemma mot Djurgården – och tillbaka i topp av tabellen.
– Jag tycker vi gör det bra i dag, trots att de fick lite mer boll mot slutet kände jag aldrig någon stress, säger Julia Roddar, som blev matchhjälte med sina två mål.

OBOS Damallsvenskans femte omgång avslutades med matchen på Valhalla IP mellan KGFC och Djurgården, ett Djurgården som överraskade med att sätta profiler som Olivia Schough och Malin Diaz på bänken från start.

Om det var enda anledningen eller bara en bidragande orsak hör måhända inte hit, men KGFC dominerade megastort i den första halvleken och tog ledningen redan efter knappt två minuters spel.

– Jag är ju ingen huvudspelare, skrattar Julia Roddar, som kom till Göteborg från Kvarnsveden inför säsongen 2018.
– Men bollen från Vilde (Böe Risa) var det bara att sätta pannan till. Viktigt att få en bra start och jag tycker växer in i det successivt under hela matchen egentligen.

Men trots övertaget spelmässigt och i bollinnehav, blev det inga fler mål i den första halvleken. Det skulle dröja till 20 minuter in i andra och återigen var det Roddar som höll sig framme då hon kom intassande från vänsterkanten och mycket och nästan retfullt enkelt kunde fösa in sitt andra mål för kvällen.

Och därefter var det, om inte en 'walk in the park', så ändå en hyfsat bekväm hemresa under återstoden av den andra halvleken.

Du hade t o m läge att dunka in ett hattrick, Julia?
– Ja, hur snyggt hade inte det blivit, snyggare än dom två andra. Men deras målvakt gjorde ju en fin räddning.

Sammanfatta matchen?
– Jag tycker Djurgården fick lite mer att säga till om i andra när de gjorde några byten (bl a in med tidigare nämnda Schough och Diaz), men vi känns pigga och växer in i det, är bra med bollen och för egen del kände jag ingen direkt nervositet.

I nästa omgång av OBOS Damallsvenskan ställs KGFC mot Uppsala. Den matchen spelas på lördag, avspark 15.00 på klassiska Studenternas.

Kopparbergs/Göteborg FC 2-0 (1-0)
1-0 (2) Julia Roddar
2-0 (64) Julia Roddar

Så startade KGFC mot Djurgården:
Jennifer Falk

Filippa Curmark
Emma Kullberg
Natalia Kuikka

Emma Koivisto
Vilde Böe Risa
Filippa Angeldahl
Julia Zigiotti Olme
Julia Roddar  (UT 90+2, Hanna Wijk)

Stina Blackstenius
Rebecka Blomqvist (UT 70, Anna Csiki)

Ej inbytta:
Lisa Hall
Evelyn Ijeh
Hanna Andersson
Pauline Hammarlund
Bri Folds

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Visa fler