2-1 mot Vittsjö – nu har KGFC allt i egna händer

Foto: PER MONTINI

2-1 mot Vittsjö – nu har KGFC allt i egna händer

En grymt härligt seger!
Kopparbergs/Göteborg FC har nu kopplat grepp om andraplatsen i OBOS Damallsvenskan 2019 – detta efter 2-1 hemma mot Vittsjö på söndagen.
Platsen som tvåa i tabellen innebär spel i Champions League också nästa år. Men det är tre omgångar kvar och som bekant är det inte över förrän det är över…
– Nu har vi i alla fall allt i egna händer inför avslutningen av serien, säger Emma Koivisto, ytterbacken som aldrig slutar löpa och som så ofta var en av de bästa spelarna på planen också den här dagen.

KGFC har finsk sisu på både vänster- och högerkanten genom Natalie Kuikka och Emma Koivisto.

  • Evighetsmaskiner som aldrig tycks få soppatorsk.
  • Ger allt i alla situationer – varje träning, varje dag, varje match.
  • Två spelare som löper, springer, jobbar, kämpar och sliter och när man tror att all ork måste vara slut, springer de lite till…

Emma Koivisto har varit stabil som ett betongfundament under hela året, men tycks så här i slitspurten ha toppat formen ytterligare, skruvat upp alla kvaliteter ännu ett par hack.

Inte minst var hon en av planens giganter när KGFC slog Bayern München i UEFA Womens Champions League på bortaplan i onsdags. Den insatsen följde hon upp mot toppkonkurrenten i OBOS Damallsvenskan på Valhalla IP på söndagen – återigen magnifik.
– När vi vinner matcher måste jag vara nöjd, säger Emma Koivisto själv.

Blir du aldrig trött, du springer ju hela tiden, 90 minuter upp och ner och blir det förlängning fixar du det också?
– Jag försöker ge allt för laget. Målet med säsongen var ju att nå en plats i Champions League också nästa säsong. Nu är vi där med tre omgångar kvar, självklart ger man allt då.

Det återstående spelprogrammet för KGFC innebär matcher mot Piteå och Limhamns/Bunkeflo på bortaplan och ett hemmamöte med Växjö. Här finns garanterat inga gratispoäng att hämta.
– Jag tycker vi ser hela tiden att det inte finns några lätta matcher, Kungsbacka skakade ju Rosengård i helgen till exempel. Vi är beredda på att det kommer att bli tufft, men med så här lite kvar av säsongen är det bara att ge allt för att nå den där andraplatsen.

Redan på söndagkvällen drog Koivisto och Natalie Kuikka iväg till landslagssamling inför EM-kvalet mot Albanien i början av oktober.
Även Vilde Böe Risa, Loes Geurts, Hanna Andersson, Evelyn Ijeh, Emma Pennsäter, Rebecka Blomqvist, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar, Jennifer Falk och Elin Rubensson försvinner nu på olika landslagsuppdrag.

För Elin Rubensson återstår det dock att se hur läkarundersökningar på söndagkvällen och under måndagen avlöper. Rubensson tvingades kliva av mot Vittsjö i den första halvleken med en misstänkt huvudskada.
– Vi har inga besked att ge idag om Elins medverkan under den kommande landslagssamlingen, säger KGFC:s läkare Sadeshkumar Balasingan. Vi ber om att få återkomma om det.

I slutet av Vittsjö-matchen uppstod också en situation som blev omdiskuterad. KGFC:s lagkapten Beata Kollmats visades ut sedan hon på övertid dragit på sig sitt andra gula kort.
Det röda kortet innebär att Kollmats är avstängd i nästa match.

TORE LUND
tore@yellowshark.se

Kopparbergs/Göteborg FC –Vittsjö GIK  2–1 20–0)
1-0 (16) Rebecka Blomqvist
2-0 (24) Filippas Curmark
2-1 (88) Alexandra Benidiktsson

Så spelade KGFC mot Vittsjö:
Jennifer Falk

Emma Pennsäter
Taylor Leach
Beata Kollmats (Utvisad, 90+4)

Emma Koivisto
Elin Rubensson (UT 35, Karin Lundin)
Vilde Böe Risa
Filippa Curmark
Natalia Kuikka

Rebecka Blomqvist
Julia Zigiotti Olme (UT 72, Amanda Johnsson Haahr)

Ej inbytta:
Loes Geurts
Hanna Andersson
Evelyn Ijeh
Julia Roddar

Visa fler