Härlig seger i premiären mot Kungsbacka. Temperaturen stiger inför cupfinalen den 1 maj. Foto: PER MONTINI Härlig seger i premiären mot Kungsbacka. Temperaturen stiger inför cupfinalen den 1 maj. Foto: PER MONTINI

Nu är det klart!
Finalen i Svenska cupen mellan Kopparbergs/Göteborg FC och Kristianstads DFF kommer att spelas på Gamla Ullevi.
– Jätteroligt att ha lyckats få till det så att matchen spelas på den svenska damfotbollens nationalarena, säger Tore Lund, pressansvarig i KGFC.
Biljetterna till finalen den 1 maj klockan 17.45 är redan släppta.


I den första omgången av OBOS Damallsvenskan gjorde både KGFC och Kristianstad övertygande insatser mot Kungsbacka respektive Limhamn/Bunkeflo.
Därmed sjönk inte ju direkt intresset för finalen i cupen, dit Kopparbergs/Göteborg FC tagit sig genom segrar mot i tur och ordning Växjö, Jitex, Linköping och Djurgården. Kristianstads DFF i har i sin tur segrat mot Limhamns/Bunkeflo, IFK Kalmar, kryssat mot FC Rosengård och tvålat dit mästarna Piteå i semifinalen.
– Ingen tvekan om att det är två lag som sett starka ut under försäsongen. Rätt lag är i final helt enkelt, menar Tore Lund. 

Läs hela nyheten »
Filippa Curmark gjorde allsvenskans första mål 2019. Foto: PER MONTINI Filippa Curmark gjorde allsvenskans första mål 2019. Foto: PER MONTINI

Det första målet i OBOS Damallsvenskan 2019 gjordes lördagen den 13 april klockan 15. 11.
Kopparbergs/Göteborg FC mötte då Kungsbacka DFF.
Målskytt: Filippa Curmark.
– Jag drog på lite på volley efter en hörna, säger premiärskytten. Så skönt att börja året med en seger!


Kungsbacka DFF gjorde ett fantastiskt fjolår, tog sig till allsvenskan och kan nog bli en obehaglig överraskning för flera av lagen i den högsta serien 2019.
De har dock inte duglig arena på hemmaplan i Hallands mest nordliga kommun utan måste spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg. Anledningarna och skälen till det kan vi lämna därhän den hör dagen.
Men Påskbergsvallen…
… fin matta, lite torr, lite studsig, lite ovan för gästerna från Göteborg.
Inte desto mindre var det topptippade KGFC som dominerade under 90 minuter plus lite tillägg.
0-3 på ljustavlan till slut. Kunde varit mer och ännu mer.
– Men tre poäng, seger och en bra start på säsongen var viktigast av allt, menade alla KGFC-spelarna efteråt.

Läs hela nyheten »
Emma Koivisto ser fram emot lördagens allsvenska premiär! Foto: PER MONTINI Emma Koivisto ser fram emot lördagens allsvenska premiär! Foto: PER MONTINI

Emma Koivisto var ett oskrivet kort när hon klev in på Valhalla IP för lite mer än ett år sedan.
Idag är hon etablerad och ansedd som en av hela damallsvenskans bästa ytterbackar, eller wingbacks som det heter på modern fotbollsprosa.
– Jag har en annan trygghet i år, säger den 24-åriga finländska landslagsspelaren. Och jag känner att vi har ett väldigt bra lag i år. Det kan räcka långt.


Emma Koivisto hämtades från den amerikanska universitetsligan och Florida State Seminoles under fööra vintern. Okänd, men med rekommendationer som gjorde att KGFC satsade helhjärtat
Hon tog tränarstab, ledare och lagkamrater med storm när hon checkade in i truppen förra året.
– Henne ska vi ha!
Ja, det var nästan som i Disney-filmen...

Läs hela nyheten »