Foto: PER MONTINI Foto: PER MONTINI

Lördagens planerade match mot norska Stabaek ställs in.
Det norska laget har en lång lista av skador och sjukdomar och väljer då att inte resa till Göteborg.
– Tråkigt förstås, säger KGFC:s sportchef Lasse Svensson. Alla matcher på försäsongen är viktiga.


Matchen mot Stabaek skulle ha spelats på Valhalla IP på lördagen (23/2) klockan 14.00.
Men med kort varsel måste Kopparbergs/Göteborg FC nu ställa in.
– Stabaek har tidigare flaggat för att de har skador och sjukdomar i truppen men att de ändå skulle komma hit, säger Lasse Svensson. Det var först på torsdagkvällen de hörde av sig och berättade att de stannar hemma och inte reser hit överhuvudtaget.
– Tråkigt förstås, men inte så mycket för oss att göra i det här läget.
Har ni kollat på möjligheten att hitta en annan motståndare?
– Ja, men det kommer för tätt inpå för att vi ska lösa det.
Den som ändå vill se KGFC spela match på lördagen, kommer såklart till Valhalla IP klockan 11.30. Då möter klubbens F19-lag Vänersborg i en träningsnatch.
Eventuellt kommer någon eller några av spelarna i a-truppen att medverka där.

Läs hela nyheten »
Amanda Johnsson Haahr, 4-målsskytt två matcher i rad. Glödhet är ordet! Foto: PER MONTINI Amanda Johnsson Haahr, 4-målsskytt två matcher i rad. Glödhet är ordet! Foto: PER MONTINI

Svenska Cupen har inletts på bästa tänkbara sätt för Kopparbergs/Göteborg FC.
Först seger mot Växjö förra lördagen – och nu rena jättekrossen mot Jitex, 13-0! Bland annat efter fyra mål av Amanda Johnsson Haahr.
– Det är roligt att spela fotboll just nu, skrattar Halmstad-spelaren, 22-åringen som kom till KGFC under sommaren 2017.


I och med att Linköping och Växjö kryssade på lördagen, har KGFC nu kopplat greppet om gruppsegern och har ett avancemang till semifinal i Svenska Cupen inom räckhåll.
Allt avgörs om en månad då KGFC tar emot LFC på hemmaplan. Poäng där och semiplatsen är fixad, klappad, lackad och klar.
Men en sak i taget.
Som väntat hade Jitex från Mölndal – division 1-laget med de glimrande historiska meriterna – inte mycket att sätta emot när KGFC på lördagen reste en mil söderut och besökte Åbyvallen.

Läs hela nyheten »
Pauline Hammarlund är back in business! Foto: PER MONTINI Pauline Hammarlund är back in business! Foto: PER MONTINI

Pauline Hammarlund är tillbaka. I Kopparbergs/Göteborg FC, i landslagssnacket och med ett superår som väntar bakom hörnet.
– Fantastiskt kul, säger 24-åringen som kom till Göteborg från Piteå inför säsongen 2016 och nu är back in business på allvar efter fjolårets skadedrabbade säsong.


Stockholmaren Pauline Hammarlund hamnade i Kopparbergs/Göteborg FC efter några framgångsrika ungdomsår i Trångsunds-Skogås FF, Tyresö FF, Linköpings FC och Piteå IF.
I landslagen öste hon in mål redan från U17 och sammanlagt har det blivit 25 fullträffar i den blågula tröjan på trappan som innefattar U19, och U23 innan klivet upp till det ”riktiga” landslaget.
I KGFC var hon lagets bästa målskytt både 2016 och 2017.

Läs hela nyheten »