Djurgården väntar i cupsemi på lördag

Marcus Lantz vill vara en vinnare. Först i cupsemin mot Djurgården, sedan i finalen den 1 maj. Foto: PER MONTINI Marcus Lantz vill vara en vinnare. Först i cupsemin mot Djurgården, sedan i finalen den 1 maj. Foto: PER MONTINI

Klart för semifinal i Svenska Cupen.
Till helgen ska det avgöras om Kopparbergs/Göteborg FC blir ett av lagen i finalen, som spelas den 1 maj – eller om det blir motståndaren Djurgården...
– Vi siktar på att gå hela vägen, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz.


På måndagen lottades de båda semifinalerna i Svenska Cupen.
KGFC och Piteå var de två bästa gruppsegrarna och får därför hemmaplan mot de två övriga gruppvinnarna, som var Kristianstads DFF och Djurgården.
Efter lottningen stod det klart att semifinalerna ser ut så här:
• KGFC – Djurgården.
• Piteå – Kristianstad.

Matcherna spelas nu på lördag den 16/3 och avsparkstiden på Valhalla IP är satt till 12.00.

– Det är en go känsla i laget efter 3-0 mot Linköping,säger Marcus Lantz, som överhuvudtaget är imponerad av sitt lags insatser under försäsongen och cupspelet.
– Vi har gjort många mål, säger han. Men vi har också hållit nollan i tre cupmatcher och man ska komma ihåg att vi mött allsvenska konkurrenter i två av dem.
– Offensiven har fått mycket beröm, med all rätt. Men backarna och målvakterna har också varit fantastiska, utan deras arbete hade vi inte kunnat trumma på framåt som vi kunnat göra.
– Vi har också siktat på att bli bästa gruppsegrare för att kunna ge vår hemmapublik en semifinal på hemmaplan.
Hur ser du på semifinalen?
– Nu fick vi Djurgården. Men det spelar egentligen ingen roll vad motståndaren heter. Vi går för seger, är vi med i en tornering är vi det för att vinna den.

Valhalla IP på lördag 16/3 är alltså det som gäller.
Avspark 12.00.
Vi ses där och då!
Forza KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter