Vilde vill vinna varje vecka - i helgen väntar cupdrama mot Linköping

Vilde Böe Risa ser fram emot helgens avgörande cupdrabbning med Linköping. Foto: PER MONTINI Vilde Böe Risa ser fram emot helgens avgörande cupdrabbning med Linköping. Foto: PER MONTINI

Årets första titel är bärgad.
Vilde Böe Risa och hennes Norge stod i veckan som slutsegrare i Algarve Cup i Portugal.
Nu väntar ytterligare tre titlar att kriga om för den norska mittfältaren och hennes lagkamrater i Kopparbergs/Göteborg FC – allsvenskan, cupen och Champions League.
– Det känns bra och det ska bli spännande att möta Linköping nu på söndag i en match som betyder mycket, säger Vilde, som spås bli en av KGFC:s viktigaste spelare i år.


På något sätt är det väl så att säsongen 2019 på allvar sparkar i gång i helgen som kikar fram mellan fredagens regnskurar och molntappar.
På söndagen väntar ju avgörandet i Svenska Cupens gruppspel. Linköping, tungt satsande Linköping, står för motståndet. Ett av de lag som lär och bör vara en av aspiranterna till att ta hem hela tjottaballongen 2019 – och då snackar vi väl både cupen och allsvenskan.
Och där nånstans är väl Kopparbergs/Göteborg FC också. Åtminstone så här i förhandssnacket.

– Vi har ett bra lag, konstaterar Vilde Böe Risa, som värvades till Göteborg inför den här säsongen och sedan dess övertygat mycket i matcher, på träningar och dessutom gjort fint i från sig i det norska landslaget.
– Jätteroligt att vinna hela turneringen där, säger hon. 
Ja, och det efter 2-1 mot Danmark, 3-1 mot Kina och 3-0 mot Polen. Det svenska landslaget slutade som bekant på fjärde plats i Algarve efter strafförlusten mot Kanada häromdagen.
I en av matcherna, den mot Danmark, var 23-åriga Vilde dessutom lagkapten – detta sagt som en illustration till hennes status i laget som alltid kliver in på planen till tonerna av den vackra och för oss svenskar så välkända ”Ja, vi elsker dette landet”…
– Självklart var det en ära att bära kaptensbindeln, säger Vilde. Det är ett hedersuppdrag som är stort för alla som representerar sitt land.
Vilde Böe Risa har såklart noterat att många tror på KGFC i år. Efter andraplatsen i fjolårets allsvenska och avancemanget till Champions League, nämns ju laget som en allvarlig utmanare till guldet i år.
– Jag känner egentligen ingen press på grund av det, säger hon. Det är bara roligt att folk tror på oss. Vi gör det själva också och ska naturligtvis göra allt vi kan för att leva upp till förväntningarna.
På söndagen stundar den avgörande sista matchen i Svenska Cupens gruppspel.
Matematiken är enkel. 
Seger eller kryss och KGFC är vidare till semifinal.
Förlust och Linköping kniper den platsen.

Alla de tio landslagsspelare som varit iväg den senaste veckan med Sverige A, Sverige U23, Sverige F19, Finland, Nederländerna och Norge har nu återvänt och är glädjande nog samtliga redo för spel i helgen.

Men vi behöver förstås som vanligt vårt fantastsiska supporterstöd.
• Avspark: 13.00.
• Valhalla IP.
• FRI ENTRÈ!
• VI SES!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter