Seger i F19-premiären – och här är årets alla matcher

Imponerande seger för F19 på lördagen. Foto: KEWIN BERTILSSON Imponerande seger för F19 på lördagen. Foto: KEWIN BERTILSSON

Årets första match för F19 spelades på lördagen.
Och segern mot Vänersborg blev massiv – hela 9-1!
Bland annat efter fem mål av Vendela Stenberg.


KGFC:s a-lag fick sin match på lördagen mot Stabaek inställd på grund av sjukdomar och skador hos de norska motståndarna.
Men klubbens lovande, spännande och talangfulla F19-lag skred till verket i årets första träningsmatch för deras del. För motståndet stod Vänersborg. Och efter en hyfsat jämn första halvlek (2-0), stack siffrorna iväg till 9-1 i den andra.
Från a-laget såg vi den nederländska landslagsmålvaktenmålvaten Loes Geurts gära en stabil och klockren insats och de övriga spelarna imponerade och de stort.
– Stabilt försvar och ett kreativt anfallsspel. Kul att pröva lite nytt tänk kring spelet som fungerade fint, säger F19-coachen Anna Stoltze. Det här lovar gott inför framtiden.
Dessväre drabbades laget av en till synes allvarliga knäskada på mittfältaren Sara Kjällström.
– Jag vet bara att det är någon form av knäskada, säger Stoltze. Vi håller så klart alla tummar för att den inte är allvarlig. Men det kommer nog tydligare besked i början av veckan.

Första matchen avklarad alltså. Och på bästa sätt.
Nu har vi dessutom fått hela spelprogrammet för Svenska Spel F19-allsvenskan. Finns på Svensk Fotbolls hemsida, länkas från F19-fliken här ovanför.
Utöver det har F19 ytterligare ett gäng träningsmatcher på programmet.
• KGFC - Öckerö –  3 mars, 18.00.
• SvFF 03F - KGFC – 10 mars, 11.15.
• Mariebo - KGFC – 16 mars, 18.00.
• KGFC- Vålerengen – 17 mars, 14.30 (Prioritet Serneke Arena)
• KGFC - Alingsås FC – 23 mars, 12.00.
• KGFC - Qviding – 7 april, 18.00.

– Vi har ett väldigt spännande F19-lag i år, tycker Anna Stoltze. Många av spelarna är kvar från i fjol och har rimligen utvecklats ännu mer sedan dess. Dessutom har vi fått in några nya jätteduktiga spelare.
– Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen 2019.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter