Nu väntar läger och dubbla matcher mot Lilleström

KGFC möte Lilleström i en träningsmatch i somras. Då blev slutresultatet 3-3. Nu är det dags för ett dubbelmöte med matcher både torsdag och söndag. Foto: STØTT NORSK KVINNEFOTBALL KGFC möte Lilleström i en träningsmatch i somras. Då blev slutresultatet 3-3. Nu är det dags för ett dubbelmöte med matcher både torsdag och söndag. Foto: STØTT NORSK KVINNEFOTBALL

Äntligen dags för årets första matcher.
På torsdagen styrde den KGFC-strajpade bussen mot Norge där träningar, teoripass och dubbla 'kamper' mot Lilleström står på programmet.
– Jag är väldigt nöjd med truppen och hur den första månaden har sett ut, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz. Nu ska vi komma samman ännu bättre som grupp, nöta teori och dessutom se hur vi står oss i match mot ett riktigt motstånd.


Det är en i stort sett intakt trupp som följer med till Norge. Enda spelaren som är kvar i Göteborg är mittfältaren Julia Roddar, som drog på sig en bristning i låret häromdagen och därför blir kvar på hemmaplan och kör rehab.
Med på bussen är dock två F19-spelare; Evelyn Ijeh och Irmeli Jonsson.
Lägret i sammandrag:
• 31/1 - match mot Lilleström 17.30.
• 1/2 - träning + teoripass.
• 2/2 - träning + teoripass.
• 3/2 - match mot Lilleström 14.00.
– Vi kommer att ha ett späckat program, säger Marcus Lantz.

Lantz framhåller vikten av att få fyra dagar ihop, att få in de nya spelarna i gruppen, att forma ett nytt spel, att få en bra känsla på tröskeln till den mest spännande säsongen för KGFC på flera år.
– Det är nu vi lägger grunden vi ska vila på under hela året.
Som alltid mellan två säsonger sker det förändringar i spelartruppen. Men i skarven mellan 2018 och 2019 har det ändå varit ganska lugnt på den fronten för KGFC:s del. De nya spelarna som tagit plats är de nordiska landslagsspelarna Natalia Kuikka (Finland) och Vilde Böe Risa (Norge).
– De har imponerat båda två, tycker Marcus Lantz. Nu ska det bli oerhört spännande att se dem i match.
Med all sannolikhet kommer Risa och Kuikka att konkurrera om platserna på mittfältet, norskan centralt och finländskan till vänster.
Utöver de utländska värvningarna har också Hanna Andersson flyttats upp från F19-truppen till a-laget sedan förra året.
– Hanna var mycket med redan i fjol, Henne känner vi väl och och hon visar att hon tänker ta den här chansen.
Motståndaren i veckoslutets två träningsmatcher är Lilleström, överlägsen vinnare av norska Toppserien 2018– 61 poäng på 22 matcher, 20 segrar, en oavgjord och en förlust, 71 - 15 i målskillnad.
Därtill har LSK Kvinner tagit sig vidare till vårens kvartsfinalspel i Champions League.
En riktigt tuff utmaning alltså!
– Det vill vi ha! Vi har ett spännande år framför oss med cupen, allsvenskan och Champions League i höst, säger Lantz. Men det gäller att inte segla iväg i huvudet utan att fokusera på den uppgiften som ligger närmast.
Senast KGFC möte Lilleström var i juli fjol. Den träningsmatchen slutade 3-3 efter tre mål av Rebecka Blomqvist.
Är det slutvärvat nu, Marcus; du verkar ju väldigt nöjd med truppen?
– Jag är supernöjd med hur det ser ut och det är ganska få matcher nu under våren. Men det blir ett väldigt späckat schema till hösten och då kanske vi behöver ta in ytterligare ett par spelare för att klara belastingen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter