GP TV direktsänder tre KGFC-matcher i vår

Amanda Johnsson Haahr, Julia Zigiotti och alla de andra KGFC-spelarna kommer att synas mycket i GP TV i vår. Foto: PER MONTINI Amanda Johnsson Haahr, Julia Zigiotti och alla de andra KGFC-spelarna kommer att synas mycket i GP TV i vår. Foto: PER MONTINI

Cupderbyt mot Jitex och träningsmatcherna mot Stabaek och Örebro.
Samtliga tre matcher direktsänds på nätet av Göteborgs-Posten, som hårdsatsar och lägger allt mer krut på att bevaka den lokala topp- och breddidrotten.
– Jättekul att GP visar våra matcher, säger Tore Lund, pressansvarig i KGFC. Tajmingen känns perfekt med tanke på att 2019 ser ut att bli ett härligt fotbollsår!


Ja, 2019 är rena superåret för damfotbollen internationellt, nationellt och lokalt. VM i Frankrike väntar i sommar, en oviss allsvenska där KGFC naturligtvis har ambitionen att vara med och slåss i toppen och därtill höstens äventyr i Champions League.
– Trots vinter och kyla känns säsongen som väntar glödhet och faktiskt den mest spännande på flera år, tycker Tore Lund.
– Kan det inte börja nu eller helst i går…

Men bäst av allt trots allt, vi behöver ju inte vänta särskilt länge innan de första fotbollsfesterna äger rum.
Det är träningsläger, träningsmatcher och Svenska Cupen som står på programmet under de kommande veckorna.
Ni hittar alla matcher och alla tider under fliken ”Säsongen” här ovanför.
Extra roligt är att det nu är klart att Göteborgs-Posten direktsänder tre av matcherna som väntar i februari och mars. Eftersom Cmore också kommer att sända från Svenska Cupen (KGFC – Linköping den 10 mars), är det många högtidsstunder fram tv:n som väntar.
• Först ut från GP är mötet mellan Jitex och KGFC i Svenska Cupen. Derbyt spelas på Åbyvallen i Mölndal den 16 februari, avspark 14.00.
• Den 23 februari (14.00) är det sedan dags för träningsmatch mot norska Stabaek på Valhalla IP.
• Och till sist väntar genrepet mot KIF Örebro den 30 mars (Valhalla IP, 14.00).
Ni som inte har möjlighet att vara på plats, behöver alltså inte misströsta. Ni kan följa KGFC ändå! Gôtt är det…
Ulf Niklasson, sportchef på GP, säger:
– Det är ett mycket spännande fotbollsår som ligger framför oss. Det väntar ett VM där flera spelare i KGFC är aktuella och sedan har vi Champions League. Och utöver det naturligtvis också allsvenskan och cupen.
– Därför känns det väldigt bra att vi nu har klart med att sända hela tre av Göteborg FC:s matcher i vinter och vår.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter