Hanna Andersson lyfts upp från F19 till a-laget

Hanna Andersson, 17. Ny i KGFC:s a-trupp. Hanna Andersson, 17. Ny i KGFC:s a-trupp.

Så sent som häromdagen berättade vi om 17-åriga Hanna Andersson explosionsartade utveckling i F19 under 2018.
Och idag blev det klart att hon nu lyfts upp i a-laget.
– Helt fantastiskt och jätteroligt, säger den Romelanda-fostrade talangen.


Hanna Andersson har rötterna i Romelanda UF – och i Kungälvs HK. Därmed har hon dubbelidrottat med både fotboll och handboll under sin uppväxt.
Men nu går det inte längre.
– Det har gått bra hittills även om det varit kämpigt, säger hon.Men nu när jag får chansen i KGFC:s a—trupp måste jag fokusera på fotbollen fullt ut.
Innan hon tog klivet till KGFC:s F19 har Hanna också spelat i IFK Göteborg.
Redan under 2018 har hon frekvent trätnat med a-laget och mött stjärnor och förebilder som Elin Rubensson, Olivia Schough, Rebecka Blomqvist, Julia Roddar och Loes Geurts med flera under, varje pass.
Nu blir hon själv en del av det gänget.

– Oerhört inspirerande förstås att få spela och lära sig av de bästa varje dag. Konkurrensen är ju stentuff förstås, men det sporrar och jag kan bara göra mitt bästa.
I första hand ser Hanna Andersson sig själv som en tuff, snabb och hårt jobbande central mittfältare med en bra spelförståelse.
– Jag vill delta både i försvarsarbetet och i offensiven, säger hon.
KGFC-tränaren Marcus Lantz har samma syn på Hanna.
– Det är en spelare meden fantastisk arbetsmoral, säger han. Hon har utvecklats oerhört starkt under året och för mig är det bara logiskt att hon får den här chansen nu.
– Den är hon värd helt enkelt. Och samtidigt känns det bra att skicka signalen till alla andra tjejer i vårt F19 att om de gör det tillräckligt bra har de alla möjligheter att nå a-laget och damallsvenskan.
Under 2018 har Hanna Andersson fått speltid vid ett tillfälle i Svenska Cupen och gjort två inhopp i allsvenskan.
– Jag gör alltid mitt bästa, gillar närkamper och har nog fått en snabbhet och en explosivitet från handbollen som jag har glädje av också inom fotbollen.
Grattis till platsen i a-laget!
– Tack, det här ska bli jätteroligt!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter