Jennifer Falk OCH Loes Geurts klara för KGFC 2019

Kopparbergs/Göteborg FC har förlängt kontrakten med både Loes Geurts och Jennifer Falk.
Sportchefen Lasse Svensson är mer än nöjd när han nu har signaturerna klara från de kanske två bästa målvakterna i OBOS Damallsvenskan.
– Vi hade seriens bästa målvaktspar i år, säger han. Helt fantastiskt att det nu är klart att vi kommer att ha det också 2019.


KGFC genomförde en fantastiskt säsong 2018 och fajtades om de ädlaste medaljerna hela vägen in mot målsnöret.
Det blev till slut en andraplats, silverglänsande medaljer, en plats i Champions League. Dessutom avslutades säsongen med avancemangen till vårens gruppspel i Svenska Cupen.
– Att ha bra målvakter är oerhört viktigt förstås, säger Lasse Svensson, klubbens mångårige sportchef.
– Att ha två av de bästa eller till och med de två främsta, är naturligtvis ett fantastiskt privilegium. 

Och nu när byggstenarna till nästa års trupp håller på att stuvas in i omklädningsrummet på Valhalla IP – som härligt nog dessutom snart är framme och i mål med anläggningen en ny konstgräsmatta – är Svensson lite extra nöjd med att vara klar med just målvaktssidan.
• Den holländska landslagskeeper Loes Geurts är således klar. Efter två gånger 90 minuter med  det nederländska landslaget var hon en bidragande orsak till nationens avancemnag till VM i Frankrike nästa år.
• Landslagsmeriterade Jennifer Falk är också klar och träffade klubben i dagarna tillsammans  med sin agent Aleksandar Illijoski och signade då för två år. Hon är naturligtvis också en av de hetaste svenska målvakterna inför VM, en av dem som är högaktuell för en plats i truppen då.
– Jag kan inte vara mer glad just nu, säger sportchefen Lasse Svensson med ett ansikte som lyser av hela Göteborgs bredaste leende.
Målvakterna själva är så klart också tillfreds med att ha sin närmaste fotbollsframtid klappad och klar redan innan jul.
Loes Geurts:
– Jag trivs i klubben och i staden. Jag och hela laget har haft en bra säsong och med både VM, Champions League, Svenska Cupen och allsvenskan nästa år är det så klart mycket spännande att se fram emot.
Jennifer Falk:
– Det triggar mig att träna med Loes varje dag, vi sporrar varandra, utvecklar varandra.
Drömmer du om VM, Jennifer?
– Jag hoppas på det, chansen finns där både för mig och för Loes.
Loes, hur stark är din VM-dröm?
– Jag stod 90 minuter i båda playoff-matcherna nu i november. Självklart hoppas jag både på att komma med i truppen dit och att få speltid är vi väl är där.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter