Nu väntar Svenska Cupen – med full satsning

Lördagens eufori lever fortfarande kvar, men nu väntar Lidköping i cupen. Sista matchen i år – och superviktigt med seger! Foto: PER MONTINI Lördagens eufori lever fortfarande kvar, men nu väntar Lidköping i cupen. Sista matchen i år – och superviktigt med seger! Foto: PER MONTINI

De upphettade svallvågorna efter helgens drama mot FC Rosengård har knappt hunit lägga sig eller ebba ut. Men tänk inte ens tanken att KGFC redan redan är på väg in i dvala eller vinteridé.
På tisdagen väntar en viktig match i Svenska Cupen, mot Lidköpings FK, ett lag som så när lyckades ta klivet upp i nästa års OBOS Damallsvenskan.
– Det här är en jätteviktig match för oss, säger tränaren Marcus Lantz. Om vi vinner och går till vårens gruppspel blir det en perfekt start på nästa säsong.


Vi var över 4 000 på plats på Ullevi i lördags.
Det blev ett superdrama om andraplatsen i allsvenskan 2018 och därmed en biljett in i det europeiska finrummet som heter Champions League nästa år.
Så viktigt, så viktit och om 100 procent hade kunnat blir fler hade spelarna i båda lagen plockat fram dem också. FC Rosengård är ett kanonlag, men det var KGFC som drog det längsta strået och nu har en ljus vinter och försäsong att se fram emot.
Allting blir liksom lite lättare när solskenet vid horisonten och de gröna gräsplanerna redan skymtar där borta vid jordens välvning...
Men guldet, det gick till Piteå den här gången, norrbottningarnas fina säsong gav en första välförtjänt inteckning i Kronprisessan Victorias pokal – och ett stort grattis från hela Fotbollssverige, så osannolikt bra gjort.
Men nu är helgen redan historia.
Dags att gå vidare.

Redan på tisdagen går klubblagssäsongen vidare och även om den tar slut på en gång efter det är det fokus som vore det första vecka i april – glöm alltså allt eventuellt snack om underskattning och baksmälla.
Matchen mot Lidköping på Rådavallen/Dinaplanen en bit utanför stadskärnan i Skaraborgs-metropolen på tisdagen är oerhört viktig.
– Den avgör vilken start vi får på nästa år, menar Marcus Lantz.
Precis som för herrarna avgörs Svenska Cupen numera via ett gruppspel i uppstartsfasen av spelåret. Ett sjok tuffa tävlingsmatcher tidigt på säsongen helt enkelt.
Så blir det 2019 också så klart.
De bästa lagen hamnar alltså där – och de som inte gör det får nöja sig med en sämre uppladdning, med sämre matcher, sämre förberedelser.
– Det är full satsning på den här matchen, säger tränare Lantz. Vinner vi går vi in i grupppelet och får bra tävlingsmatcher redan tidigt nästa år.
Ingen trötthet efter lördagens urladdning?
– Mer glädje, lättnad och en allmänt skön känsla. 
– Det var en underbar match mot Rosengård. Men vi var lediga på söndagen och själv var jag på Liseberg med familjen och träffade bland andra Elin Rubensson där...
– Och jag, och säkert Elin också, träffade många människor som sett oss på Ullevi, sett vår match på tv  eller läst om den på någon av tidningarnas sajter.
– Det var ganka mycket handskakningar, grattis och ryggdukningar...
–...men bara jätteroligt förstås. Inte minst för tjejerna och för damfotbollen generellt som fått ett uppsving i år som det känns.

Marcus Lantz ville inte på måndagen berätta hur han ställer upp laget i Lidköping, samma Lidköping som KGFC slog med 6-0 i våras, men också samma LFK som lyft några klasser sedan dess.
– De vara nära allsvenskan i år. Vi räknar med en tuff match.
Laddningen?
– Efter en ledig söndag får vi se hur spelarna mår nu när det är dags att ta sig upp på banan igen efter matchen i lördags. Men det är måndagsträning på Kamratgården och sedan kör vi igen!
– Men inställningen är att vi ska och kommer att spela med bästa tänkbara lag. Vi går in i den här matchen med full respekt och full gas. Något annat finns inte!

För er som tänker resa det dussintalet mil till Skaraborg är det avspark på Rådavallen/Dinaplanen i Lidköping klockan 18.30.
Läs mer på Lidköpings
hemsida! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter