4-0  mot Växjö - två mål av Rebecka Blomqvist

Två nya mål av Rebecka Blomqvist, som nu är tvåa i skytteligan. Foto: TORE LUND Två nya mål av Rebecka Blomqvist, som nu är tvåa i skytteligan. Foto: TORE LUND

Tre matcher kvar av säsongen.
Tre delmål att klara av.
Det första av dem bockades av på söndagen, seger mot Växjö med 4-0 – och därmed lever OBOS Damallsvenskan ända in i målkaklet.
– Vi kan bara göra vårt i säsongens sista matcher, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Rebecka Blomqvist, tvåmålsskytt.


Det var en nervig match på söndagen mellan mittenlaget Växjö och topplacerade KGFC på en soldränkt och somrig Myresjöhus Arena.
Visst, det står oktober i almanackan, men den här dagen var det rena högsommaren.
En svår match på förhand.
Och en tuff kamp blev det - särskilt i den första halvleken.
Gästerna från Göteborg började ändå bäst och hade flera halvlägen att ta ledningen redan innan 1-0 kom i den 11:e matchminuten. En fin djupledsboll från Olivia Schough, en frispelad Rebecka Blomqvist och i år gör lagets skyttedrottning inga misstag i sådana lägen.

Under resten av halvleken jämnades spelet ut. Växjö, som varit ett starkt hemmalag under hela säsongen, tryckte stundtals på, dock utan att få till de där riktigt superheta möjligheterna.
Tråkigt i slutet av första var att den finska landslagsspelaren Emma Koivisto tvingades utgå på grund av en skadekänning.
Catrine Johansson ersatte.
I den andra halvleken var KGFC ett delvis nytt lag. Passningarna fungerade, kanterna hotade, både försvar och anfall hade bra energi, även om hemmalaget skakade också fram ett par heta nicklägen i samband med hörnor. Loes Guerts i bortamålet var dock rätt placerad när det hettade till som värst.
Och när Elin Rubensson, Rebecka Blomqvist och Amanda Johnsson Haahr inom loppet av några minuter sedan gjorde 2-0, 3-0 och 4-0 var det som tidigare ändå varit så spännande, bara lugnt, glädjefyllt och helt fantastiskt roligt.
Tre poäng.
Fortsatt toppstrid, guldstrid, kamp om en plats i Champions League och gott är det att följa det här laget säsongen 2018.
– En härlig seger, säger Rebecka Blomqvist som efter sina två mål på söndagen nu är uppe i 13 fullträffar i årets allsvenska och skuggar därmed Anja Mittag i skytteligans topp.
Hur upplevde du matchen?
– Jag kan ju bara prata för mig själv. Men jag kände inget av någon nervositet. Vi släppte upp dem lite på grund av våra egna bolltapp och vi sa i paus att försöka bli bättre där.
– Och vi fick ju 1-0 tidigt och kunde luta oss mot det lite grann.
Proppen ur på slutet, förklara?
–  Vi är starka och vet att vi håller i 90 minuter, orkar springa, orkar köra på.
Ditt fotbollsliv leker just nu?
– Ja, verkligen. Jag får förtroende och vi spelar en fotboll som passar mig, det blir till exempel en del djupledslöpningar och där trivs jag. Och samspelet mellan oss där framme fungerar ju verkligen också.
I toppstriden vann samtliga tre lag på söndagen och tabellställningen är därmed den samma som tidigare. Piteå i topp (45 poäng), Rosengård (42) oh KGFC (41).
Hur ser du på avslutningen, Rebecka?
– Segern i dag var ett av tre delmål. nu har vi två kvar. Vi kan bara gör vårt och sedan får vi se hur långt det räcker.
Återstående matcher för Kopparbergs/Göteborg FC är bortamötet med Kristianstad nästa helg och sedan Rosengård hemma i säsongsavslutningen den 27 oktober.


Växjö DFF  - Kopparbergs/Göteborg FC 0-0 (0-0)
0-1 (11) Rebecka Blomqvist
0-2 (82) Elin Rubensson
0-3 (85) Rebecka Blomqvist
0-4 (88) Amanda Johnsson Haahr

Så här spelade KGFC mot Växjö:
Loes Geurts

Emma Koivisto (UT 39, Catrine Johansson)
Tylor Leach
Beata Kollmats
Emma Pennsäter

Elin Rubensson
Julia Roddar
Filippa Curmark (UT 57, Pauline Hammarlund)
Olivia Schough

Julia Zigiotti (UT 79, Amanda Johnsson Haahr)
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Karin Lundin

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter