Leach förlänger – och ser fram mot avslutningen av säsongen

Taylor Leach, klar för ytterligare ett år i KGFC. Foto: PER MONTINI Taylor Leach, klar för ytterligare ett år i KGFC. Foto: PER MONTINI

Den amerikanska mittbacken Taylor Leach har skrivit på ett nytt kontrakt med Kopparbergs/Göteborg FC.
Ett avtal som innebär att 26-åringen blir kvar i Göteborg över säsongen 2019.
– Jag är väldigt glad över detta, säger Leach. Jag trivs med staden, laget och vi har allting i egna händer nu i säsongsavslutningen för att kunna nå en plats i Champions League och det sporrar så klart.


Taylor Leach kom till Kopparbergs/Göteborg FC under sommaruppehållet 2017. Hon hade då spelat i Sunnanå och Östersund i Elitettan och låtit höra tala om sig som en kompromisslös, tuff och stenhård mittback.
Hon har inte gjort någon besviken på de punkterna.
– Taylor är naturligtvis en av de spelare vi vill behålla också nästa år, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz.
– Vi tränare är jättenöjda över att klubben nu gjort klart med henne i ytterligare ett år.

Hur vill du beskriva Taylor som spelare?
– Hon är typiskt amerikansk i sin attityd och inställning. Här finns en vinnarinstinkt och ett go som tillför vårt lag väldigt mycket. Hon har en fantastiskt karaktär och ger allt i varje match och på varje träning.
– Egentligen är hon alltid på samma jämna och höga nivå, gör aldrig en dålig match eller en dålig träning.
Taylor Leach har funnits sig väl tillrätta i KGFC och i Göteborg. Efter halvannan säsong i Elitettan hittade hon rätt med en gång i Kopparbergs/Göteborg FC och var en bidragande orsak till lagets fina avslutning av säsongen i fjol, och har sedan dess fortsatt att vara en ledare både på och utanför planen..
– Jag vill bidra till att KGFC är och blir en framgångsrik klubb, säger Leach. Vi har ett fantastiskt lag och jag är stolt att vara en del av det.
Du har fått en viktig roll och har tränarnas förtroende, det måste kännas bra?
– Det är naturligtvis oerhört positivt. Men vi har ett helt lag fullt av spelare med viktiga roller. Det är när vi fungerar bra tillsammans som resultaten har kommit.
Tre matcher återstår av årets säsong i OBOS Damallsvenskan. Växjö och Kristianstad på bortaplan de kommande två helgerna och sedan i slutomgången FC Rosengård hemma på Ullevi den 27 oktober.
– Allt kan hända, menar Taylor Leach. Vi har det i egna händer för att kunna nå en andraplats och därmed kvalificera oss för Champions League, hur de andra lagen presterar kan vi inte påverka.
– Vi måste koncentrera oss på vårt och om vi gör det vi ska finns chansen kvar att det här slutar på ett bra sätt.
De gångna veckorna har KGFC haft nio spelare borta på olika landslagsuppdrag.
• Elin Rubensson, Julia Roddar, Julia Zigiotti och Olivia Schough med Sverige A.
• Emma Pennsäter och Rebecka Blomqvist med Sverige U23.
• Emma Koivisto med det finska landlaget.
• Loes Geurts i Nederländernas lag som kvalificerade sig för ett avgörande VM-playoff mot Schweiz efter att ha slagit ut Danmark i två matcher.
– Alla är hela och friska och vi ser fram mot avslutningen nu, säger Marcus Lantz.
Hur ser du på det som återstår av serien?
– Om jag skulle ha målat upp ett drömscenario inför säsongen så skulle det sett ut ungefär så här. Vi är med och slåss om medaljerna och är där och fajtas om en plats i Champions League. De är häftigt.
Speciellt med Växjö?
– Det är gjort det bra som nykomling och har en giftig forward i Anna Anvegård. Där måste vi naturligtvis se upp. Men vi tror oss så klart ha plan för hur vi ska kunna straffa dem och åka hem med tre poäng.

Matchen mot Växjö spelas på söndag den 14 oktober, avspark 15.30 och ni som inte är på plats på MyresjöhusArena ser matchen på SVT1 eller obosdamallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter