Elin Rubensson - Månadens spelare i juli/augusti

Elin Rubensson - månadens spelare. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson - månadens spelare. Foto: PER MONTINI

Elin Rubensson är Månadens spelare i juli och augustii i OBOS Damallsvenskan – när CMore, Elitfotboll dam, Svenska Spel och de allsvenska lagens kaptener får bestämma!
Det är tredje gången i år priset går till en spelare från Kopparbergs/Göteborg FC.
– Det är känns ärofyllt och jätteroligt, säger KGFC:s mittfältsstjärna när hon får besked om utmärkelsen.

 
Under säsongen kliver spelare fram och gör avtryck i ligan på olika sätt. Genom distinkt målskytte, starka ledaregenskaper, ett fläckfritt försvarsarbete eller genom att vara ett extra gott föredöme för sporten på något annat sätt.
Elitfotboll Dam, CMore och Svenska Spel vill med utmärkelsen Månadens spelare lyfta allt det som är så fantastiskt med damfotbollen.
Flera spelare har under under säsongen 2018 utmärkt sig genom att ta en ledande roll i sina lag, men bara en kan få titeln Månadens spelare. Juli och augusti månaders vinnare är Kopparbergs/Göteborg FC:s landslagsmittfältare Elin Rubensson, som varit en bärande och viktig spelare under hela året och i allra högsta grad bidragande till att KGFC är ett lag som är med i guldstriden ända in i slutfasen av OBOS Damallsvenskan 2018.

Rubensson, som kom till Göteborg inför säsongen 2015, får förutom äran och en pokal också 10 000 kronor att skänka till något projekt som klubben är involverad i. Pengarna kommer därför att användas för att stärka F19-verksamheten i Kopparbergs/Göteborg FC.
Elin Rubensson om att uppmärksammas och prisas som Månadens spelare:
- Det är ärofyllt och såklart jätteroligt att bli utsedd till månadens spelare. Vi har spelat väldigt fin fotboll i många matcher under året vilket har gjort att jag också kunnat komma upp i min fulla potential. Det är ju lättare att vara bra när hela laget är bra.

Månadens Spelare i Damallsvenskan utses av Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Spel och C More.  Juryn består av lagkaptenerna från samtliga lag i Damallsvenskan och Malin Swedberg (CMore). 

Utnämningen av Elin Rubensson innebär att det är tredje gången i år som en spelare från Kopparbergs/Göteborg FC utses till Månadens spelare. I april gick priset till Christen Press, i juni till Rebecka Blomqvist.

Utmärkelsen Månadens spelare kommer att delas ut i samband KGFC:s sista hemmamatch för året, den mot FC Rosengård den 27 oktober.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter