Tuff och spännande höst väntar för Loes

För Loes Geurts väntar en dramatisk höst med både playoff till VM och toppstrid i allsvenskan. Foto: PER MONTINI För Loes Geurts väntar en dramatisk höst med både playoff till VM och toppstrid i allsvenskan. Foto: PER MONTINI

Toppstrid i OBOS Damallsvenskan.
Avgörande playoff till VM i Frankrike nästa år.
Visst ser hösten 2018 ut som en av de mest intensiva, mest spännande och allra roligaste hittills för KGFC:s nederländska målvakt Loes Geurts, 32.


Loes Geurts återvände till Kopparbergs/Göteborg FC inför årets säsong, återkom till klubben hon spelade för mellan 2014 och 2016 och sammanlagt nu spelat 53 tävlingsmatcher för.
Därmed fick klubben allsvenskans bästa målvaktsduo – för vem kan matcha kombon Geurts/Falk?
Efter EM-guldet med Nederländerna i fjol, var Loes Geurts inte längre supertaggad på landslaget. Hon tackade aldrig nej, men gjorde andra prioriteringar i livet under en period. En av dem var att flytta tillbaka från Paris Saint Germain till Sverige och Göteborg och att skriva ett nytt kontrakt med KGFC.
Årets säsong har sedan varit succéartad för både henne och hela laget.

Toppstrid, bra spel och stort förtroende från tränarduon Lantz och Ericson.
– Det har gått bra, säger Loes. Och jag om någon vet ju hur bra Jennifer Falk är, det har sporrat mig att jobba ännu hårdare.
Följaktligen har Nederländernas förbundskapten Sarina Wiegman på allvar åter fått upp ögonen för KGFC:s duktiga keeper. Hon besökte själv Göteborg tidigare i höst och blev imponerad av vad hon då fick se.
– Jag kanske inte är nummer ett idag, säger Loes. Men jag accepterar det och känner mig delaktig och vill göra vad jag kan för at hjälpa laget och framför allt de andra målvakterna.
Under början av oktober stundar nu superviktiga matcher mot Danmark i ett playoff på vägen mot nästa års VM i Frankrike, dit Sverige redan är kvalificerat.
Reprisen av förra årets EM-final lovar så klart att bli ett rafflande, gastkramande, tufft och ovisst drama.
Matcherna spelas den 5:e och 9:e oktober.
Men som om inte det vore en tillräcklig utmaning, väntar sedan också en eventuell ’playoff-final’ i början av november mot segraren i mötet mellan Belgien och Schweiz. Stentuffa krav för att kvala in, alltså.
– Det här är en spännande resa och om vi lyckas i de kommande matcherna ser jag naturligtvis fram emot att var med på den fram emot VM.
Men innan det är dags för landslagsuppehåll stundar söndagens match mot IFK Kalmar, jumbo i serien med bara tre inspelade poäng på hela säsongen.
Därefter väntar bortamatcher mot Växjö (14/10) och Kristianstad (20/10) innan allting kan komma att avgöras på hemmaplan (Ullevi) den 27 oktober.
– Det är fyra matcher kvar och allt är fortfarande möjligt, menar Loes Geurts.
– Om vi vinner de matcher som återstår har vi absolut chansen.

• Söndagens (30/9) match spelas på stora Ullevi.
• Avspark: 15.00.
• Klubbens partner Rasta bjuder på entrén.
• Sektion LM är det som gäller för vår publik.
• De som använder rullstol eller behöver hjälp på annat sätt hänvisas till Paradentrén.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter