Pallos comeback glädjeämnet när KGFC föll mot Bajen

För första gången i år, Pauline Hammarlund på planen i en allsvensk match. Foto: PER MONTINI För första gången i år, Pauline Hammarlund på planen i en allsvensk match. Foto: PER MONTINI

Ett självmål i matchens första minut.
Det blev en chock som präglade resten av matchen mot Hammarby på lördagen – förlust 1-2 och toppstriden i OBOS Damallsvenskan spetsas därmed till ytterligare för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Vi dominerade i spel och bollinnehav, men var för uddlösa framåt, säger Pauline Hammarlund, de senaste årens skyttedrottning, som med sina första allsvenska minuter i år var matchens stora glädjeämne för KGFC.


Efter förra helgens sena och lite onödiga poängtapp mot Vittsjö, reste KGFC-truppen till Stockholm redan på fredagen för att förbereda sig på bästa sätt inför mötet med Bajen på lördagen.
Tillbaka upp på banan igen snabbt som ögat och nya tag i guldstriden, var målsättningen.
Men det blev en närmast osannolik chockstart på Södermalm.
Självmål redan efter 58 sekunder, ett missförstånd mellan lagkaptenen Beata Kollmats och målvakten Jennifer Falk och det var som om gästerna från Göteborg aldrig riktigt hämtade sig efter den kallduschen.
– Vi kan ändå inte skylla på det, menar Pauline Hammarlund, som för första gången på nära ett år var tillbaka i matchtruppen.
– Visst blev det en smäll för självförtroendet, men det var ju ändå över 90 minuter kvar att spela.

Ja, bollinnehav och en matchbild där anfallen i huvudsak gick i bortalagets offensiva riktning till trots, ville det sig inte i det som brukar kallas "den sista tredjedelen".
De riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro.
• Förvisso fick vi se Rebecka Blomqvist träffa stolpens utsida.
• Vi såg Elin Rubensson avsluta utanför.
• Olivia Schough hade fina intentioner.
• Och visst borde Emma Koivisto fått en straff med sig redan tidigt i matchen.
Men, nej, inga 100-procentiga chanser.
Istället blev det ännu en knock när Bajen gjorde 2-0 och trots Taylor Leach och hennes nickreducering till 2-1, var det egentligen inte riktigt nära poäng den här dagen.
Men visst lever guldstriden fortfarande. Lagen i toppen har alla svåra matcher kvar på programmet och här är det ingen som ger upp.
Damallsvenskan 2018 är en thriller och KGFC är fortfarande en av huvudrollsinnehavarna.
– Varenda poäng är viktig, menar Pauline Hammarlund. Seger i nästa vecka mot Kalmar till att börja med, jag det är nog ett måste...
För egen del fann Pallo förstås en enorm glädje i att äntligen vara tillbaka på fotbollsplanen igen. Efter dubbla knäoperationer och några bakslag på det har hon inte spelat match sedan den 12:e november i fjol.
– Visst är det jättekul att vara tillbaka, säger hon. Sedan är jag såklart inte nöjd med resultatet i dag mot Hammarby.
Hammarlund har tränat fullt de senaste veckorna, men comebacken var inte planerad att ske förrän nästa helg i hemmamatchen mot Kalmar. Men på grund av skador fick hon följa med till Stockholm och fick där också lite mer än 20 minuters speltid.
– Det är en bra bit till formen förstås. Men nu är jag igång och förhoppningsvis kan jag bidra ännu mer i säsongsavslutningen.
I slutet av matchen rullades Beata Kollmats ut på bår sedan bollen tagit olyckligt i huvudet i en nickksituation. Beata kvicknade dock till och var med på tåget hem till Göteborg.
En första undersökning tyder på att lagkaptenen drabbats av en lättare hjärnskanking. Vidare undersökningar i veckan avgör när hon kan gå för fullt igen.

Nästa match för KGFC spelas på stora Ullevi nästa söndag, 30 september, avspark 15.00.Hammarby IF DFF – Kopparbergs/Göteborg FC 2-1 (1-0)
1-0 (1) Självmål
2-0 (70) Emma Jansson
2-1 (89) Taylor Leach

Så spelade KGFC mot Hammarby:
Jennifer Falk
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats (UT 87, Emma Pennsäter)
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Julia Roddar (UT 72,Pauline Hammarlund)
Amanda Johnsson Haahr (UT 72, Karin Lundin)
---
Julia Zigiotti
Rebecka Blomqvist
Olivia Schough

Ej inbytta:
Loes Geurts
Filippa Curmark

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter