Julia Zigiotti inför återkomsten till Söder

Juia Zigiotti har virvlat in i KGFC-truppen med fart, energi, självförtroende och glädje. Foto: PER MONTINI Juia Zigiotti har virvlat in i KGFC-truppen med fart, energi, självförtroende och glädje. Foto: PER MONTINI

Julia Zigiotti var en allsvensk toppspelare redan innan hon förstärkte Kopparbergs/Göteborg FC i somras.
Men nu har hon lyft sig ytterligare ett hack – och blev därför uttagen i förbundskapten Peter Gerhardssons senaste landslagstrupp.
– Det var lite av en chock, medger Zigiotti själv inför lördagens match mot Hammarby, laget hon nyss lämnade.


Julia Zigiotti har verkligen fått en 5-stjärnigt bra start i Kopparbergs(/Göteborg FC. Har funnit en roll som lite släpande anfallare bakom kompisen från F19- och U23-landslagen, Rebecka Blomqvist.
Bland annat kemin dem emellan är en av flera förklaringar till KGFC:s topplacering i tabellen men innebär också att Zigiotti nu står på åtta mål i OBOS Damallsvenskans skytteliga och Blomqvist på nio – bägge två alltså i hasorna på den absoluta toppen (Anja Mittag 11 och Anna Avnegård 10).
– Samspelet med 'Rössö´ (Rebecka Blomqvists smeknamn) har varit hur smidigt som helst. Men vi har ju spelat och tränat mycket ihop och känner varandra sedan länge...

Att Zigiotti hade ögonen på sig från förbundskapten Peter Gerhardsson, hade vi nog på känn. Men att hon skulle bli uttagen redan till samlingen nu i oktober, var kanske en överraskning för många.
Så också för Zigiotti själv.
– Jag följde inte ens uttagningen, skrattar hon. Det var en kompis som berättade för mig att jag var med i truppen, det var en liten chock, det måste jag erkänna.
Men det har gått bra för dig?
– Jag har fått mycket förtroende av tränarna, trivs i min roll, har får ett fint mottagande och kommit in snabbt i laget och trivs bra utanför planen.
– Allt det där spelar så klart in för att man ska kunna prestera bra.
Men din ambition och ditt mål har väl ändå varit att nå landslaget?
– Ja, absolut, men jag trodde inte att det skulle ske redan nu.
På lördagen med avspark klockan 15.00 möter KGFC Hammarby på bortaplan i Stockholm. Det blir naturligtvis ett känslosamt möte för Julia Zigiotti, som stämplade ut från Bajens omklädningsrum så sent som i juli.
– Det blir så klart en speciell match för mig, säger hon. Men det ska bli kul att möta dem och även om jag har känslor och en del av mitt hjärta kvar där, så är det bara Göteborg som gäller nu.
– När matchen väl är igång försvinner nog alla andra tankar än att bara köra på som vanligt.
Kommer du att fira om du gör mål?
– Jag tror inte det.
Om du avgör i den fjärde tilläggsminuten kanske?
– Haha, ja, vi får se hur matchen utvecklar sig. Det kommer att bli tufft, det är allt jag vet så här på förhand.

Ni som inte är på plats på Hammarby IP i morgon lördag 22 september klockan 15.00, följer så klart matchen på Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter