Matchens sista spark gav Vittsjö kryss mot KGFC

Julia Roddar kämpade, slet och sprang lika mycket som hon alltid gör. Foto: PER MONTINI Julia Roddar kämpade, slet och sprang lika mycket som hon alltid gör. Foto: PER MONTINI

Det var dagen då serieledningen kunde ha blivit lite tryggare.
Det blev dagen då ett par poäng slarvades bort lite onödigt – men guldstriden lever ändå i allra högsta grad vidare; höstdramat fortsätter!
– Jag finner inte ord för att beskriva hur surt det här känns, säger mittfältaren Julia Roddar efter 2-2 mot Vittsjö på söndagen.


Det började ju annars hur bra som helst i det regn som ackompanjerat varenda sekund av de tre hemmamatcher Kopparbergs/Göteborg FC hitills spelat på stora Ullevi i höst efter flytten från Valhalla IP.
1-0 till hemmalaget efter bara tre minuter. Förarbete av Julia Roddar vid höger hörnflagga, en smart passning snett inåt bakåt till Filippa Curmark, inlägg och därpå en iskall nick över Shannon Lynn i moståndarmålet.
Rebecka Blomqvists nionde mål för säsongen var ett faktum.
Wow, wow, wow liksom!
Flowet fortsätter.
Sådan var känslan då.

Och en kvart senare, när regnmolnen nästan nuddade vid Ullevis gräsmatta blev fotbollslivet för alla KGFC-supportar lite motsägelsefullt ännu soligare.
2-0 av Elin Rubensson kom mycket snyggt efter ett inspirerat förspel av Olivia Schough och Catrine Johansson på vänsterkanten.

På resultattavlan tickade under matchens gång resultaten in från både Piteås och Rosengårds matcher. Nagelbitarkoll på SvFF:s livescore.
• Men Piteå förstod vi tidigt gick mot tre poäng.
• Rosengård svajade dock till och tappade hela trepoängspotten av poäng först under sista halvtimmen.

Andra halvleken på gigantiska Ullevi blev dock inte till det sprakande fyrverkeri av självförtroende och glänsande guldglöd som serieledarna och alla som håller på dem hoppats på.
1-2 kom slarvigt efter hörna, flipperspel och självmål och bollen tog en väg som bäddade för en fin avslutning av matchen för Vittsjö.
De är ju ett krigarlag som aldrig ger upp och energin som reduceringen gav blev tuff att stå emot.
Men allting tycktes ändå klappat, klart och inslaget för hemmalaget...
...men tji blev det med det och alla mungipor pekade neråt efter matchens sista spark som gav gästerna 2-2 och det regn som låg som söndagsångest över hela Göteborg visade ingen ånger och inga som helst tecken på att upphöra.
– De lyckades stressa oss i den andra halvleken, säger Julia Roddar, landslagsmittfältaren som anslöt till KGFC inför årets säsong.
– Vi fick inte i gång vårt passningsspel, slarvade i våra mottagningar och gav dem chansen, deras första mål var ett riktigt skitmål och jag, alla i laget, är naturligtvis väldigt besvikna efter den är matchen.
– Det här känns som en förlust, inget snack om det.
Men Rosengård förlorade ju idag och ligger fortfarande bakom i tabellen, Piteå är bara ett poäng före efter sin seger?
– Ja, allting lever ju.
– Nu måste vi se till att göra det bra mot Hammarby och Kalmar i de kommande matcherna. Vi hade det i egna händer, vi vill ta tillbaka det initiativet...


Kopparbergs/Göteborg FC - Vittsjö GIK 2-2 (2-0)
1-0 (3) Rebecka Blomqvist
2-0 (18) Elin Rubensson
2-1 (60) självmål
2-2 (90+4) Sofie Junge Pedersen

Så spelade KGFC mot Vittsjö:

Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Julia Roddar
Filippa Curmark (UT 66, Karin Lundin)
Olivia Schough
---
Julia Zigiotti (UT 89, Amanda Johnsson Haahr)
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Emma Pennsäter
Andrea Simonovic Pajevic
Sara Kjällström

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter