Elin har aldrig varit bättre än nu - ser fram mot resten av hösten

Elin Rubensson spelar just nu sin kanske bästa fotboll hittills i livet. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson spelar just nu sin kanske bästa fotboll hittills i livet. Foto: PER MONTINI

Den som mår bra vid sidan om fotbollsplanen brukar också prestera bra på densamma.
Elin Rubensson är ett fantastiskt exempel på sanningshalten i den tesen.
– Det har varit hektiskt för mig i år, men det har bara varit positiva saker som ägt rum, säger Elin och hoppas att den fina formen för henne själv och resten av laget håller i sig under hela hösten men först och främst över matchen mot Vitsjö i helgen.


Alla vi som följer Kopparbergs/Göteborg FC vet förstås att läget inför slutspurten av säsongen 2018 är ljust, hoppfullt och positivt.
Laget har allt i egna händer.
Sex matcher kvar, sex segrar och guldet är klart.
Å andra sidan är tillvaron sällan så enkel. Försåtliga minor ligger lömskt och lurigt utspridda längs den allt annat än asfalterade väg som återstår.
Vi vänder oss till landslagsmittfältaren Elin Rubensson, i KGFC sedan 2015, för att få veta vad hon tycker krävs av ett lag som vill gå hela vägen.
– Vi har ett bra lag, säger hon. Men vi måste ändå ta en match i taget och vara ödmjuka inför det som återstår. Det är en klyscha, men det är så vi tänker och måste tänka.
– Det är en tuff serie, vi leder den, vi ska njuta av det, men får inte börja slarva och måste vara medvetna om att flera andra lag har möjlighet att hota...

Elin Rubenssons egen toppform har förstås många förklaringar. Hon har tränat hårt, fått vara skadefri, fått självförtroende och ansvar i både klubblag och landslag.
Det är inte fel att påstå att kariären peakar just nu.
Å andra sidan vore det inte heller fel utan snarare logiskt, att förutspå att peaken kan nå ännu högre och vara i många år framåt. Det är så klart en förhoppning både hos Elin själv som hos alla oss som följer och gillar henne i klubb- oh landslag.
– Jag trivs vid sidan om fotbollen, säger Elin, som en delförklaring till sitt fina 2018.
Ja, och om vi ska lista alla bra saker som hänt de senaste månaderna:
Hon fyllde 25 i maj.
Gifte sig med sin Filip i somras.
Flyttade in i nya huset för bara ett par veckor sedan.
Gjorde sitt första mål i landslaget i juni (och senare även det andra).
Skrev 5-årskontrakt med KGFC.
Var med om att ta Sverige till VM.
Är inblandad i guldstriden i OBOS Damallsvenskan.
Har gjort fem mål i serien och kan slå sitt eget målrekord, Har tidigare som mest gjort åtta (2012) och sex (2017).
Gjorde senast mot Linköping det mål som många redan rankat som årets snyggaste.

Det är gôtt med både livet och fotbollen just nu helt enkelt – men naturligtvis hänger allt det där ihop som en perfekt passningsväg från egen backlinje, över mittfältet och hela vägen till en friställd forward som dunkar in ett segermål...
I helgen, på söndag den 16/9, väntar hemmamatch mot Vittsjö, som håller till i ett ganska stort mittsjok av tabellen. Och eftersom inga matcher spelas på papper gäller det att se upp. 
– Vi måste vara noggranna och ta en match i taget och tänker inte längre än så, säger 'Ruben', som är det smeknamn hon ofta bär i den interna kommunikationen.
Varför har det gått så bra hittills i år?
– Vi har hittat en trygghet i hela truppen, har en tydlig spelidé som vi inte rubbat på, det finns ett lugn och ett självförtroende i gruppen där alla har koll på sin roll.

• Vi ses på på söndag alltså.
• På stora Ullevi.
• Avspark 15.00.
• Tack vare våra partners Åke Ekstrand Byggnads AB och John Scott's kan vi bjuda alla besökare på entrén.
• Det är sektion LM som gäller – Paradentrén för dem som använder rullstol eller behöver assistans av andra skäl.
• Kiosk och servering är öppna.

• Forza KGFC!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter