Emma Koivisto stannar i KGFC över säsongen 2020

Härliga nyheter – Emma Koivisto blir kvar i KGFC i två år till. Foto.: PER MONTINI Härliga nyheter – Emma Koivisto blir kvar i KGFC i två år till. Foto.: PER MONTINI

Den finska landslagsspelaren Emma Koivisto var ett tämligen oskrivet kort när hon värvades till Kopparbergs/Göteborg FC i vintras.
Men som hon har övertygat under hela säsongen i sin position till höger i backlinjen.
Nu har Koivisto, 23, skrivit på för två säsonger till i Göteborg.


KGFC:s sportchef Lasse Svensson hade såklart koll på Emma Koivisto, som inför det här spelåret närmast kom från fyra säsonger i USA och spel i Florida State Seminoles.
Men det var ändå KGFC:s finska anfallsstjärna Adelina Engman (nu i Chelsea) och hennes vitsord som gjorde att klubben valde att kika närmare på Koivisto.
Och snacka om kärlek vid första ögonkastet!
23-åringen imponerade redan från start och har sedan inte gjort någon besviken under hela säsongen.

90 minuters speltid i samtliga matcher utom den senast mot Linköping (då hon var avstängd) talar sitt tydliga språk.
– Emma är en riktig lyckovärvning för oss, säger Lasse Svensson. Vi är såklart jätteglada att hon nu väljer att stanna i klubben under ytterligare två säsonger.
Emma Koivisto själv lyfter fram en rad anledningar till att hon väljer att stanna i Göteborg och i KGFC:
• Klubben har skrivit nya kontrakt med flera andra spelare och jag känner att jag fått garantier för att vi kommer att ha ett bra lag också kommande år.
• Vi har möjlighet att vinna damallsvenskan och bygga något ännu mer fantastiskt inför nästa år.
• Vi har chansen att få spela Champions League.
• Jag trivs med staden Göteborg. Det är ganska likt Finland här och jag har lärt mig att trivas väldigt gott.
• Vi har tränare som förordar en typ av fotboll som jag också gillar. De är tuffa och krävande, men det ger resultat och resten av hösten kommer att bli väldigt spännande.
• Sedan har jag naturligtvis fått många nya vänner bland mina underbara lagkamrater.
Ja, inte mycket där som talade för att Emma skulle byta klubb alltså.
– Nu hoppas jag naturligtvis att vi kan vinna resten av matcherna i år och ta hem hela ligan. Men det kommer at bli tufft. Vi måste vara på topp, får inte slarva och måste ha rätt inställning i alla matcher som återstår.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson:
– Nu har vi förlängt med flera spelare och därmed skickar vi signaler till resten av fotbolls-Sverige att vi menar allvar och är långsiktiga i vårt arbete.
– Med Emma kvar i truppen behåller vi en bra tjej och en spelare som alltid ger allt, springer nonstop och tycks ha batterier som aldrig tar slut.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter