Uppskattat när KGFC besökte Drottnings Silvias Barnsjukhus

loading...

En annorlunda uppladdning inför matchen mot Linköping i helgen.
Spelarna i Kopparbergs/Göteborg FC besökte på torsdagen Lekterapin på Drottning Silvias Barnsjukhus, spred glädje, skrev autografer, lattjade med bollen och hade en härlig eftermiddag på alla sätt.
– Självklart vill vi göra vad vi kan för att sätta lite guldkant på tillvaron för barnen som är sjuka, deras syskon och deras föräldrar, var det samstämmiga beskedet från hela KGFC-truppen.


Det var förväntan i luften när KGFC-spelarna dök up på Drottnings Silvias. Inte bara från barnen som sett fram mot besöket från idolerna i Sveriges just nu bästa fotbollslag på damsidan.
Även spelarna var taggade och spända.
– Jag var här för bara några dagar sedan med landslaget, berättade Olivia Schough, som kände igen och kom ihåg namnen på några av barnen hon stötte på nu igen.
– Om vi kan skänka lite glädje och göra något för dem som tvingas att vara här, är det självklart för oss att göra det. Det kostar oss lite, men kan betydea så mycket.
Johan Forslund, kamratstödjare och lekterapeut på sjukhuset, bedyrade att besöken från KGFC och andra lag, är oerhört meningsfulla och att de betyder mycket.
– Olivia är idolen, skrattar han. Hon är fantastisk med barnen och ser dem och vad som gör dem glada. Underbart nu att se hur hennes lagkompisar i Kopparbergs/Göteborg är exakt likadana i sin attityd.

Bland aktiviteterna som stod på programmet den här dagen var bordfotbollsspel, skott och småmatcher med stora och mindre mål, autofgrafskrivning, utdelning av idolkort och halsdukar och därtill en signerad matchtröja som från och med nu har en given plats på "Wall of fame" i den oerhört uppskattade Lekterapins lokaler.
Efter besöket var alla barnen trötta och nöjda, KGFC-spelarna var fulla av ny energi och många intryck, bar mycket med sig från besöket, perspektivem förändras såklart en del när man möter små barn som fått en jobbig start på sina liv.
– Välkomna tillbaka, hälsade Lekterapins Johan Forslund.
– Vi kommer gärna, var den snaba repliken från hela KGFC-gänget.
Annars är det just nu fullt fokus på lördagens toppmatch i OBOS Damallsvenskan för tjejernai KGFC. Serieledarna mot svenska mästarna är naturligtvis en match som kittlar ordentligt.
Dessutom fri entré tack vare klubbens partner Stavdal – och då kan alla räkna ut att vi står inför en match som kan bli en riktig publikfest.
– Linköping har spelat bra på slutet och vi förväntar oss inget annat än en tuff match, säger Olivia Schough, som så sent som häromdagen kamperade ihop med LFC:s landslagstrio Kosovare Asllani, Anna Oskarsson och Lina Hurtig.
– De är bra. Men vi har bra form också och har dessutom revansch att utkräva efter förlusten mot dem på bortaplan.

• KGFC – Linköping spelas på lördagen 8 september på stora Ullevi.
• Avspark: 15.00.
• Entré LM är det som gäller. De som använder rullstol eller behöver hjälp på annat sätt hänvisas till Paradentrén.

• Partnern Stavdal bjuder på entrén.
• Kiosk och servering finns.
• I samband med matchen kommer Rebecka Blomqvist att ta emot pris som Månadens Spelare i juni – och dessutom kommer de båda lagens sju landslagsspelare att hyllas för att de bidragit till att Sverige spelar VM nästa sommar.
• VÄLKOMNA TILL ULLEVI!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter