Rebecka Blomqvist blir kvar i KGFC två år till

Rebecka Blomqvist – stannar i KGFC över säsongen 2020. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist – stannar i KGFC över säsongen 2020. Foto: PER MONTINI

Månadens spelare i juni – och ett av årets utropstecken i OBOS Damallsvenskan.
Sju mål hittills i år, flera femstjärniga insatser.
Nu har Rebecka Blomqvist skrivit på för ytterligare två år i Kopparbergs/Göteborg FC.


Rebecka Blomqvist, som sällan kallas för något annat än 'Rössö' av lagkompisarna i KGFC, kom till klubben efter sommaren 2014, som 17-åring.
Hon hade då en bakgrund i moderklubben IK Rössö i Uddevalla och en kort sejour i Jitex bakom sig.
I Göteborg har Rebecka flyttat fram sina positioner mer och mer för varje säsong, för varje år tagit ännu ett kliv uppåt på utvecklingsstegen.
Det stora genombrottet har kommit i år, då Rebecka fått förtroende att spela som forward under hela säsongen. Hittills har det blivit sju mål, men också en stor delaktighet i många av de mål som de andra spelarna i laget gjort.

Rebecka har varit bofast i de yngre landslagen, var med i den fantastiska F19-trupp som tog EM-guld 2015, är en startspelare i det nuvarande U23-landslaget och klappar på dörren till Peter Gerhardssons a-landslag.
Rebecka Blomqvist har spelat 83 tävlingsmatcher för Kopparbergs/Göteborg FC (OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen) och i dessa matcher gjort 22 mål.
Under de kommande säsongerna ser vi fram emot, hoppas på och håller tummarna för åtskilliga fler.
– Jag trivs i Göteborg, i föreningen och med våra nya tränare, säger Rebecka. Jag tror på klubben och klubbens framtid.
– Vi har en underbar stämning i truppen och årets säsong har varit fantastiskt rolig, oavsett hur det går nu i höst.
– Det ser ju bra ut för oss just nu, men det är flera matcher kvar att spela och serien är väldigt jämn och oviss och det gäller att behålla ödmjukheten och inte ta ut något i förskott.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson:
– Rebecka är en poängspelare som utvecklats för varje år i klubben. I år har hon fått sitt stora genombrott och vi är naturligtvis jätteglada att hon stannar i klubben i minst två säsonger ytterligare.
– Rebecka är ung, men samtidigt något så unikt som rutinerad och ett framtidsnamn i en och samma person.
– Med hennes signatur på ett nytt tvåårskontrakt sänder vi bra signaler till resten av damfotbolls-Sverige om vår långsiktighet och vår ambition.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter