Amanda Johnsson Haahr kvar i KGFC över 2019

Amanda Johnsson Haahr firar med Julia Zigiotti efter ett av målen i matchen mot Djurgården. Foto: PER MONTINI Amanda Johnsson Haahr firar med Julia Zigiotti efter ett av målen i matchen mot Djurgården. Foto: PER MONTINI

Amanda Johnsson Haahr svepte in som en virvelvind i Kopparbergs/Göteborg FC för ganska exakt ett år sedan, då hon anslöt inför höstsäsongen 2017.
Hon kom från IS Halmia i division 1 – men klarade klivet upp tilldamallsvenskan med bravur.
Nu har Johnsson Haahr förlängt sin kontrakt med KGFC i ytterligare ett år.


Amanda Johnsson Haahr hade en period i sitt karriär då hon inte tyckte sporten var roligt, hon tog till och med en paus från fotbollen.
Nu har det svängt och fotbollslivet har aldrig varit roligare än just nu, motivationen att utvecklas finns där som aldrig förr.
– Jag har blivit starkare, förbättrat min fysik, fokuserar bättre och inser att det krävs mycket för att nå de mål man siktar mot och sätter upp för sig själv, säger 22-åringen.
– Man skullens kunna säga att jag mognat och fått en annan och mer realistisk syn på mitt idrottande.

Under det år som gått har Amanda flyttat fram sina positioner i KGFC successivt, fått mer och mer förtroende och visat att hon fungerar både som anfallare och som yttermittfältare.
 – Konkurrensen i truppen är stenhård, men det tycker jag bara är sporrande och gör träningarna bättre, mer utmanande och utvecklande.
Är det någon du vill tacka särskilt för att det går så bra för dig just nu?
– Mina tränare Marcus Lantz och Jörgen Ericson, som ger mig mycket förtroende, och min mentor och tränare från fotbollsgymnasiet, Henrik Carlsson. De betyder och har betytt mycket för mig.
Hur har ditt år i KGFC varit?
– Jag trivs jättebra. Vi är en tajt grupp där vi umgås mycket och har roligt tillsammans.
Och nu har ni chansen på SM-guld...?
– Ja, vinner vi resten av matcherna är det kart, hahaha. Nä, det bli tufft såklart, men vi är ju med där och ska göra allt vi kan så klart.

KGFC:s tränare Marcus Lantz:
– Amanda har utvecklats väldigt mycket och hon har egenskaper som tillför vår trupp mycket positivt. Det är inte lätt att kliva två hack uppåt i seriesystemet, från division 1 till allsvenskan. Men hon har gjort det på ett imponerande sätt.

KGFC:s sportchef Lasse Svensson:
– Amanda har en härlig attityd och visar på träningar och i matcher att hon brinner och är beredd att göra allt som krävs för att lyckas. Vi är jätteglada att vi nu knutit henne till klubben i ytterligare en säsong.
– Amanda har ett fighterhjärta, är en vinnarskalle och har dessutom potential att vara en stor målskytt.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter