Toppstriden fortsätter – Lantz hoppas formen håller i sig

LB07 väntar på lördagen. I händelse av seger snackar vi serieledning – åtminstone under ett dygn. Foto: PER MONTINI LB07 väntar på lördagen. I händelse av seger snackar vi serieledning – åtminstone under ett dygn. Foto: PER MONTINI

Efter lördagens match mot Limhamn/Bunkeflo väntar ett landkampsuppehåll på nästan två veckor.
Då vill man ha en bra feeling med sig.
– Vi har bra form, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz. Och det är häftigt att vara med i guldstriden, vi ska göra allt för att fortsätta vara det under hela upploppet av serien.


Det är förvisso sju omgångar kvar av OBOS Damallsvenskan efter den här helgens matcher och mycket kan hända ännu. Men just nu ser det ut som tre lag kopplat ett litet men tydligt grepp.
Piteå, Rosengård – och Kopparbergs/Göteborg FC!
Efter Rosengårds poängtapp mot Eskilstuna innebär en seger i lördagens match mot Limhamn/Bunkeflo att KGFC går upp i tätposition – åtminstone till på söndag då Piteå har chansen att vända på steken igen.
Tufft och ovisst, ja det är en bra beskrivning av Sveriges högsta serie på damsidan 2018. Spännande är det men naturligtvis handlar det inte om vem som toppar serien i slutet av september utan vilket lag som gör det efter den sista omgången den 27 oktober.

Efter veckans träningar reser laget till Skåne för bortamatchen på Limhamns IP med ett gott självförtroende. Enda plumpen i protokollet på slutet är så klart den onödiga och lite snöpliga förlusten borta mot Piteå härom veckan.
Å andra sidan, sju segrar på de åtta senaste är så klart oerhört starka papper.
– Det var viktigt att vi kunde komma tillbaka efter Piteå och vinna direkt och därmed visa att formen sitter där, säger Marcus Lantz.
Vad är viktigast att tänka på inför lördagen och Limhamn/Bunkeflo?
– Att fortsätta att vara skärpta, att fokusera. Det funkar inte om vi börjar slarva, det straffar sig med en gång.

Efter helgens omgång väntar upehåll för VM-kval och diverse andra landslagssamlingar. Den 8 september är det dags igen - då kommer svenska mästarna Linköping, som ändå börjat smyga lite i vassen under sommaren, på besök till Ullevi, som ju är KGFC:s hemmaplan under resten av den här säsongen.
- Det är viktigt att få med sig ett bra resultat in i uppehållet, menar Marcus Lantz. Om inte går man bara och tänker och ältar på fel saker.
– Vi vill ha en positiv känsla, sedan ska vi träna bra och och komma tända och förberedda inför slutspurten i höst.

Matchen mot Limhamn/Bunkeflo spelas på lördagen, Avspark: 15.00. Nu som inte är på plats ser den förstår på OBOS Damallsvenskan.tv.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter