KGFC studsade tillbaka - vann säkert mot Djurgården

Debut i KGFC, drömdebut. Emma Pennsäter ersatte bergsäkert Taylor Leach i mittförsvaret. Foto: PER MONTINI Debut i KGFC, drömdebut. Emma Pennsäter ersatte bergsäkert Taylor Leach i mittförsvaret. Foto: PER MONTINI

Så där – nu har samtliga tre av sommarens nya spelare i Kopparbergs/Göteborg FC presenterat sig på allvar.
Julia Zigiotti och Karin Lundin blev målskyttar – igen!
Nu fick vi dessutom göra tummen upp för Emma Pennsäter, som gjorde debut i den svarta KGFC-tröjan på söndagen i 3-0-segern mot Djurgården.
Och som hon  gjorde det – stabil som en mästerseglare på på ett stormigt hav.
– Jag har haft lite astmaproblem och hamnat lite efter konditionsmässigt, säger Pennsäter. Men i dag kändes det bra och så skönt att vinna i första matchen här.


KGFC har som bekant inte flutit omkring på en luftmadrass i poolen under sommaren. Nä, tre nya spelare har klivit in i truppen.
Och ingen kan väl klaga på hur de uppträtt i sitt nya lag.
• Karin Lundin, två mål i höst.
• Julia Zigiotti, två mål och ett ass.
• Och nu fick vi också se Emma Pennsäter, värvad från Bröndby och med en bakgrund också i FC Rosengård. Igår fick hon kliva in i mittförsvaret när Taylor Leach saknades på grund av lättare skadebekymmer.
Saknades i laget från senast gorde också Filippa Curmark, avstängd den här gången sedan hon dragit på sig tre gula kort.

Men de som inte är med kan inte påverka skeendet på planen, fokus på dem som kunde vara med. Och wow så bra de skötte sig, trots steget in på stora Ullevi, trots bytet från konstgräs till naturgräs, trots det gnagande missnöjet i bakhuvudet och det lilla självförtroendetappet efter den snöpliga torsken i förra veckans match mot toppkonkurrenten Piteå då 3-1 hastigt och inte alls lustigt förvandlades till 3-4.
– Första halvleken idag var okej men inte mer, menar tränaren Marcus Lantz direkt efter slutsignalen mot Djurgården på söndagen.
– Men sedan i andra tycker jag vi steppade upp och fick ännu bättre ordning på det mesta. Vi lyfte oss rejält efter paus och vann på ett bra sätt.
Lantz strör beröm över alla sina spelare, från målvakt, hela vägen framåt och dessutom ut på bänken och  inte minst är han oerhört nöjd med de tre nyförvärven som bytt ut Kungsbacka (Lundin), Hammarby (Zigiotti) och Bröndby (Pennsäter) mot Kopparbergs/Göteborg FC.
– De har kommit in i det fantastiskt bra på väldigt kort tid, tycker han.
Zigiotti och Lundin är de offensiva krafterna som gör en redan tuff konkurrens i anfallet rent skräckinjagande knivskarp.
Pennsäter är landslagsspelaren (given i U23) som skapar variation, lugn och bredd i försvaret, ger helt enkelt tränarstaben fler valmöjligheter.
Gårdagens debut skötte hon fläckfritt. Med näthinnan riktad mot backspegeln minns vi egentligen inga direkt farligheter från Stockholms-gästernas sida.
– Jag känner att vi hade kontroll och jag tycker det fungerade jättebra att spela med Beata Kollmats, säger Emma.
Naturgräset?
– Jag kommer från en säsong i danska Bröndby. Där spelar vi på riktigt gräs, så just det var inga konstigheter för mig.
– Däremot var det skönt att min astma, som har varit jobbig i sommar när det varit så varmt, verkar har blivit mycket bättre och att medicinerna verkligen hjälper.

I och med segern på söndagen och Piteås förlust lite tidigare under gårdagen är toppen av den allsvenska tabellen just nu ett riktigt getingbo. Piteå är etta på 30 poäng, Rosengård tvåa på 29 och KGFC trea på 28.
Det kan med andra ord bli en rafflande höst.

• Nästa match för KGFC spelas på lördag den 25 augusti. Då möter laget Limhamn/Bunkeflo på bortaplan.
• Därefter stundar ett landskampsuppehåll och nästa hemmamatch spelas på Ullevi den 8 september klockan 15.00.


Kopparbergs/Göteborg FC – Djurgårdens IF 3-0 (0-0)
1-0 (67) Julia Zigiotti
2-0 (79) Rebecka Blomqvist
3-0 (84) Karin Lundin

Så spelade KGFC mot Djurgården

Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Emma Pennsäter
Beata Kollmats
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Julia Roddar
Olivia Schough
---
Julia Zigiotti (UT 86, Nathalie Hoff Persson)
Rebecka Blomqvist (UT 88, Evelyn Ijeh)
Amanda Johnsson Haahr (UT 67, Karin Lundin)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Hanna Andersson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter