Grattis Rebecka, månadens spelare i allsvenskan

Rebecka Blomqvist - andra KGFC-tjejen i år som tar hem utmärkelsen månadens spelare. Foto: PER MONTINI Rebecka Blomqvist - andra KGFC-tjejen i år som tar hem utmärkelsen månadens spelare. Foto: PER MONTINI

Grattis, Rebecka Blomqvist!
Månadens spelare i juni i OBOS Damallsvenskan – när CMore, Elitfotboll dam, Svenska Spel och de allsvenska lagens kaptener får bestämma!
– Jag är hedrad och stolt, säger KGFC:s anfallsess när hon får besked om utmärkelsen.

 
Under säsongen kliver spelare fram och gör avtryck i ligan på olika sätt. Genom distinkt målskytte, starka ledaregenskaper, ett fläckfritt försvarsarbete eller genom att vara ett extra gott föredöme för sporten på något annat sätt.
Elitfotboll Dam, CMore och Svenska Spel vill med utmärkelsen Månadens spelare lyfta allt det som är så fantastiskt med damfotbollen.
Flera spelare har under första halvan av seriespelet 2018 utmärkt sig genom att ta en ledande roll i sina lag, men bara en kan få titeln Månadens spelare. Juni månads vinnare är Kopparbergs/Göteborg FC:s forward Rebecka Blomqvist, som varit glödhet och i allra högsta grad bidragande till att KGFC är ett lag som är med i guldstriden så här långt under 2018.

Rebecka, med Rössö i Uddevalla som moderklubb, får förutom äran och en pokal också 10 000 kronor att skänka till något samhällsprojekt som klubben är involverad i.
– Självklart är jag hedrad över att bli utsedd till månadens spelare, säger Rebecka Blomqvist.
– Jag tycker att både jag och hela laget visat bra form, fått utdelning och kunnat haka på i toppen. Jätteskoj att andra också tycker man har gjort det bra.
– Det känns också bra att kunna bidra till Shake Hands med 10 000 kronor, det är ett bra och långsiktigt projekt som klubben arbetat med under flera år nu.

Månadens Spelare i Damallsvenskan utses av Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Spel och C More.  Juryn består av lagkaptenerna från samtliga lag i Damallsvenskan och Malin Swedberg  (CMore). 
Utmärkelsen Månadens spelare kommer att delas ut i samband med någon av KGFC:s närmaste hemmamatcher.

Utnämningen av Rebecka Blomqvist innebär at det är andra gången i år som en spelare från Kopparbergs/Göteborg FC utses till Månadens spelare. I april gick priset till Christen Press.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter