20 skräckminuter förstörde allt för KGFC i seriefinalen

Julia Zigiotti gjorde första målet i KGFC-tröjan och dessutom en assist. Men det blev ändå förlust mot Piteå. Foto:PER MONTINI Julia Zigiotti gjorde första målet i KGFC-tröjan och dessutom en assist. Men det blev ändå förlust mot Piteå. Foto:PER MONTINI

Greppet var till synes kopplat.
Men skräckminuterna i slutet av matchen förändrade allt när en säker tvåmålsledning för Kopparbergs/Göteborg FC mot serieledaren Piteå förvandlades till en mycket snöplig uddamålsförlust.
– Vi leder med 3-1 och sedan bjuder vi på tre mål, det går så klart inte om man ska vinna fotbollsmatcher, säger KGFC-tränaren Marcus Lantz.


Besvikelsen efter slutsignalen på LF Arena på söndagen var mycket påtaglig, nästan plågsam. Alla klädda i svarta matchtröjor visste med sig att de snubblat, halkat, slarvat och onödigt missat att lämna Norrland med hela poängkakan i bagaget. 
Seriefinal, ettan mot tvåan, chans att koppla ett litet men dock guldgrepp.
Men tji blev det med det.
Men det började ju ändå så bra. Ledning redan i den 13:e minuten efter premiärfullträffen för för Bajen-värvningen Julia Zigiotti.
Sedan ett psykologiskt mycket viktigt 2-1 när Olivia Schough slog till på övertid av den första halvleken.
Go medvind liksom.

När sedan Elin Rubensson gjorde 3-1 efter ett mycket tjusigt anfall där både Rebecka Blomqvist och Julia Zigiotti borde få assistpoäng; ja, då trodde nog de flesta av oss att tre sköna poäng redan satt på kontot. Men Piteå ville annat, Piteå är serieledare av en anledning, Piteå är ett mycket starkt lag och de ger sig aldrig.
På 20 minuter vände de sålunda på steken och gick från 1-3 till 4-3 och det var en frustrerad Marcus Lantz som kommenterade förlusten efteråt.
– Klart att vi är förbannade nu, säger han.
– Vi borde ha förstås stängt den här matchen långt tidigare och aldrig hamnat i den här situationen överhuvudtaget.
– Efter 3-1 har vi friläge till 4-1 och vid 3-2 borde vi har fått in 4-2. Istället ger vi bort två eller tre mål till dem, de är för bra för att vi ska kunna resa oss efter det. Men gör man tre mål borta mot serieledaren ska det så klart räcka för att vinna matchen.
Vad beror det på att det blir så här?
– Vi hamnar ju under en stress och vi kanske inte är vana vid att vara i sådana här lägen. Men vi har sagt nu diekt efteråt att vi måste dra lärdom av detta och kunna stänga matcher som den här.
Men bara att bryta ihop och komma igen, eller?
–Ja, så är det ju. Vi måste resa oss. Nu ska vi träna på naturgräs i veckan, på Kamratgården och på Ullevi, och sedan ska vi ta revansch på oss själva när vi möter Djurgården nästa söndag.
En av dem som ändå gjorde en fin insats på LF Arena var nykomlingen Julia Zigiotti, som anslöt från Hammarby i sommar. Ett mål och en assist och med tanke på att hon även gjorde en bra prestation i KGFC-debuten mot Eskilstuna för en vecka sedan, måste man ju hylla hennes fina entré i nya laget.
–Jag har lite svårt att glädja mig åt det just nu, säger Zigiotti. Men visst har jag kommit in bra i gänget och det har varit lätt att anpassa sig.
Varför förlorade ni idag?
– Vi slarvar i försvarsspelet och sätter inte de lägen vi får framåt. Det är surt nu. Men det är bara att sikta på revansch mot Djurgården om en vecka.


I och med segern på söndagen gjorde Piteå ett litet ryck i tabellen. Just nu leder de på 30 inspelade poäng före Rosengård med 26 (seger med 3-0 mot LB07 idag) och KGFC på 25.
Det är bäddat för en rafflande höst i OBOS Damallsvenskan.

Nästa hemmamatch spelas alltså på stora Ullevi den 19 augusti, matchstart 15.00. KGFC:s entréer är vid sektion LM. Mer info inför flytten till stans arenagigant kommer under veckan.


Piteå IF - Kopparbergs/Göteborg FC 4-3 (1-2)
0-1 (13) Julia Zigiotti
1-1 (35) Nina Jakobsson
1-2 (45+1) Olivia Schough
1-3 (59) Elin Rubensson
2-3 (65) Nina Jakobsson
3-3 (73) Julia Karlenäs (straff)
4-3 (85) Julia Karlenäs


Så spelade KGFC mot Piteå:
Jennifer Falk
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Catrine Johansson (UT 89, Amanda Johnsson Haahr)
---
Julia Roddar (81,Karin Lundin)
Filippa Curmark
---
Elin Rubensson
Julia Zigiotti
Olivia Schough
---
Rebecka Blomqvist

Ej inbytta:
Loes Geurts
Emma Pennsäter
Nathalie Hoff Persson

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter