Kapten Beata leder KGFC mot en spännande höst

Kapten Beata Kollmats blickar framåt – mot nästa match och mot flytten till Ullevi! Foto: PER MONTINI Kapten Beata Kollmats blickar framåt – mot nästa match och mot flytten till Ullevi! Foto: PER MONTINI

Piteå borta på söndag – seriefinal.
Flytt till stora Ullevi resten av hösten – ny hemmaplan.
Kopparbergs/Göteborg FC ser fram mot en höst som kan bli hur spännande som helst!
– Det är bara roligt med allt som väntar, säger Beata Kollmats, lagkapten i laget som 2018 är det enda i Göteborg som är i närheten av en allsvensk medalj.


Seger senast mot Eskilstuna, seger dessförinnan också och dessförinnan igen dessutom. Faktiskt sex raka nu för laget som är hetast i det som numera heter Obos Damallsvenskan sedan den nya sponsorn klev in på planen inför andra halvan av årets seriespel.
I helgen reser KGFC till Piteå för en tuff bortamatch, den tuffaste, förmodligen den allra mest utmanande som väntar under hela hösten 2018.
Skruvdubbar, skalle, vilja, fighting spirit, jävlaranamma och allt annat måste vara på plats.
- Vi är taggade, lovar Beata Kollmats stillsamt.
Målet är såklart att knipa poäng och helst tre av laget som imponerat mest av alla i år och följaktligen leder serien.
– Det blir tufft, de följer sin plan och har gjort det väldigt bra i år, säger KGFC:s lagkapten inför söndagens seriefinal.

Kan det bli sju raka trepoängare, Bea?
– Klart det kan, men vi kan inte tänka så, vi måste vara fokuserade och göra det vi ska. Men självklart är det så att segrar i sex matcher i rad ger oss självförtroende.
- Vi vet att vi har ett bra lag och vi vet att vi kan vända matcher även om vi hamnar i underläge, det har vi visat vid några tillfällen redan i år.
I sommar har tre nya spelare värvats, känslan där?
– Konkurrensen ökar, de är alla tre spelare som som ger 110 procent och gör att träningarna blir hårdare, att kvaliteten höjs, att vi som lag har möjlighet att utvecklas och bli ännu bättre.
På lördagmorgonen drar KGFC-truppen norrut för matchen mot Piteå, som spelas 14.00 på söndagen – och ni som inte är där ser förstås dramatiken på Damallsvenskan.tv.
Det blir en lättare träning i Piteå på lörfagkvällen och sedan bara fokus, kolhydrater, energi, pepp, adrenalin och positiva bilder!
– Piteå är fysiska, har lyckats med sitt sätt att spela och leder serien för att de förtjänar det, säger Beata Kollmats.
– Men de här matcherna är jäkligt roliga att spela, det är ju för att få vara med här som man håller på. Tvivla inte på att vi är jättetaggade.
Sedan blir det en flytt till stora Ullevi i höst?
– Ja, och alla är så klart välkomna att kolla in oss där, det blir en möjlighet att synas ännu mer.
– Alla fans som ser oss på Valhalla IP varje vecka hoppas och tror vi hänger med. Och alla andra fotbollsälskare som vill se laget som just nu presterar bäst i Göteborg är naturligtvis också hjärtligt välkomna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter