Tre poäng och mål direkt för allsvenska debutanten

Nyförvärvet Karin Lundin slog till direkt i sin första match i högsta serien. Foto: PER MONTINI Nyförvärvet Karin Lundin slog till direkt i sin första match i högsta serien. Foto: PER MONTINI

Segerraden blir längre och längre. Sex raka nu utan förlust och fortsatt toppkänning i tabellen.
Mot Eskilstuna på söndagen - seger med 3-1 - fick vi dessutom se två allsvenska premiärmålskyttar när både Amanda Johnsson Haahr och nyförvärvet Karin Lundin gjorde sina första allsvenska mål.
– Det är ju en sådan här debut man hoppats på och drömt om, säger Lundin, som plockats in från Kungsbacka i Elitettan i sommar.


Egentligen var det inte alls meningen att Karin Lundin – en av sommarens tre nya KGFC-spelare – skulle ha spelat från start mot Eskilstuna på söndagen.
Men när Olivia Schough kastade in handduken på grund av en stygg nackspärr, var det bara att snöra på sig matchskorna.
Men vi ska återkomma till Lundin, som tidigare bara har erfarenhet från spel i Elitettan och inte hade gjort en enda minut i OBOS Damallsvenskan...
Den första halvleken var tämligen jämn på Valhalla IP. Ställningskrig och även om KGFC hade flest möjligheter att ta ledningen, hotade Eskilstuna med djupledsspel och  kvicka forwards vid ett par tillfällen.
0-0 i paus kändes ändå ganska logiskt och det är lätt att konstatera att United är ett bättre lag än vad bottenplaceringen i tabellen ger sken av.

I den andra halvleken lossnade det dock och de två nyförvärv som spelade från start presenterade sig på allvar under den första kvarten.
• Först spelade Julia Zigiotti fram till Rebecka Blomqvists (Wow vilken härlig toppform hon har hittat!) 1-0. Sjätte målet för i år kom framför ögonen på förbundskapten Peter Gerhardsson som satt på läktaren och såg ut att trivas.
• Sedan höll sig Karin Lundin framme och närmast glidtacklade in 2-0 efter ett inspel av Blomqvist. Ett typiskt boxmål och en fullträff som kännetecknar de riktigt notoriska målskyttarna – som ju Karin med 14 mål under våren i elitettan, visat att hon är.
Några minuer senare höll sig Eskiltunas landslagsanfallare Mimmi Larsson framme och kunde slå in ett kvitteringsmål. Men även om det så klart blev lite nervöst var det egentligen aldrig nära något poängtapp för KGFC.
Och när Amanda Johnsson Haahr gjorde 3-1 var det naturligtvis helt klappat och klart. För Amandas del var fullträffen den första hittills i allsvenskan.
– Det har varit lite frustrerande att jag inte fått in den tidigare, säger Johnsson Haahr. Jag har haft några chanser som jag borde fått dit. Men det är ju bara att köra på...
Man brukar ju säga att det inte är så noga vem som gör målen så länge laget vinner och det stämmer så klart.
– Men visst är det roligt att hänga in den, skrattar Amanda. Det är bra för självförtroendet och förhoppningsvis lossnar det nu.
Precis som Amanda är Karin Lundin en van målskytt från lägre serier. För Karin dröjde det dock bara en timme innan första allsvenska målet kom.
– Jag har bara tränat med laget i två veckor och det är verkligen stor skillnad i tempo jämfört med Elitettan. Både match och träning är oerhört mycket tuffare.
Reaktionen inombords när målet kom?
– Underbart så klart. En sådan debut man hoppats på...
Du skulle ju egentligen inte ens ha spelat?
– Nej, jättesynd att Olivia inte kunde vara med förstås, men såklart en härlig känsla att ta chansen när man får den.

I nästa omgång om en vecka ställs KGFC mot serieledarna Piteå på bortaplan i en ren seriefinal. Nästa hemmamatch spelas den 19 augusti klockan 15.00 – men inte på Valhalla IP utan på stora Ullevi.
Det är också på Ullevi resten av säsongens hemmamatcher kommer att spelas på grund av den översyn som ska göras av Valhalla.
Och tack vare våra sponsorer är det FRI ENTRÉ för alla till matchen mot Djurgården.
Vi återkommer med mer detaljerad information om flytten till Ullevi  inom kort. Håll koll på hemsidan och våra sociala medier.


Kopparbergs/Göteborg FC- Eskilstuna Unidet DFF 3-1 (0-0)
1-0 (48) Rebecka Blomqvist
2-0 (60) Karin Lundin
2-1 (69) Mimmi Larsson
3-1 (81) Amanda Johnsson Haahr

Så spelade KGFC mot Eskilstuna:
Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Julia Roddar
Filippa Curmark
Julia Zigiotti (UT 85, Nathalie Hoff Persson)
---
Rebecka Blomqvist (UT 90+1, Hanna Andersson)
Karin Lundin (UT 75, Amanda johnsson Haahr)

Ej inbytta:
Jennifer Falk
Emma Pennsäter
Felicia Escobar Särnbratt
Olivia Schough

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter