Elin Rubensson förlänger kontraktet – med fem år 

Elin Rubensson - kvar i KGFC i minst fem år ytterligare. Foto: PER MONTINI Elin Rubensson - kvar i KGFC i minst fem år ytterligare. Foto: PER MONTINI

Elin Rubensson, 25, kom till Kopparbergs/Göteborg FC från FC Rosengård inför säsongen 2015.
Sedan dess har hon etablerat sig som en av allsvenskans främsta spelare, blivit bofast i landslaget och vuxit ut till en nyckelspelare i KGFC.
– Vi är jätteglada at Elin väljer att stanna hos oss i minst fem år till, säger sportchefen Lasse Svensson.
– Jag tror på en ljus framtid för klubben, jag känner att jag själv utvecklas och jag trivs jättebra i Göteborg, säger Elin Rubensson.


Elin Rubensson är en viktig mittfältskugge i KGFC, har ett brett register som spelare med såväl offensiva som defensiva kvaliteter, är en bra passningsspelare och är dessutom målfarlig.
Egenskaper som landslagets förbundskaptener också uppskattat – först Pia Sundhage och nu Peter Gerhardsson.
Klart som sjutton att KGFC vill behålla henne.
KGFC:s sportchef Lasse Svensson är således mycket nöjd med att nu ha lyckats knyta till sig 'Ruben' i ytterligare fem säsonger.
– Det är ovanligt med så långa kontrakt, säger Svensson. Att vi fått till det här tillsammans skickar positiva signaler om klubbens långsiktighet och dessutom om Elins ambition att vara en av dem som leder laget in i framtiden.

Rubensson själv menar att det är viktigt att trivas både på och utanför planen för att kunna prestera på topp. I Göteborg och i KGFC känner hon att alla de nödvändiga pusselbitarna trillat ner på rätt plats.
– Vi har landat bra i stan, säger hon. Jag och Filip, min nyblivna make, har skaffat oss ett tryggt och bra liv i Göteborg. Vänner, nytt hus, jobb och andra utmaningar; det är helt enkelt här vi ser vår framtid.
Vid sidan av fotbollen driver Elin ett eget företag, Style By Rubensson, där hon bland annat sysslar med inredning och homestyling, de andra stora intressena i livet.
– Göteborg är en riktig inredningsstad, skrattar hon. Självklart är det också en av pusselbitarna...
Mittfältsstjärnan betonar att det naturligtvis ändå är det rent  fotbollsmässiga som styrt hennes val att stanna i Kopparbergs/Göteborg FC under överskådlig tid.
– Det är bara att titta i tabellen, säger hon. Vi är där vi vill vara och jag känner att jag själv utvecklats för varje år och känslan är att klubbens framtid är mycket ljus.
 – KGFC är en klubb i harmoni, en klubb där kraven visserligen är tuffa, men där alla är beredda att göra allt för att nå målen. Det är tuffa träningar, men vi spelare förstår varför och har skallen för att klara det.
Det ser ut att bli en spännande höst?
– Verkligen, vi har stommen kvar och har dessutom plockat in några riktigt duktiga nya spelare.
När det nya kontraktet löper ut 2023 kommer Elin Rubensson att placeras på samma piedestal som andra kulturbärare i föreningen – sådana som Jane Törnqvist, Lisa Ek, Carine Johansson, Johanna Almgren, Anna Ahlstrand, Sara Lindén och Marlene Sjöberg.
– Det är klart att jag skulle känna en stolthet över att hamna i ett sådant sällskap.
Men en sak i taget.
Först ska 'Ruben' och KGFC ta sig an andra halvan av säsongen 2018 – en höstspurt som kan utvecklas till en riktig thriller.

För  KGFC:s del inleds höstsäsongen på söndagen med match på hemmaplan (16.00, Valhalla IP) mot Eskilstuna United. Till den matchen är samtliga nyförvärv spelklara – de är Karin Lundin (Kungsbacka), Julia Zigiotti (Hammarby) och Emma Pennsäter (Bröndby).
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter