Med Catten på planen tar KGFC tre poäng...

Med Catrine Johansson på planen i år har KGFC nästan bara segrar i resultatraden. Foto: PER MONTINI Med Catrine Johansson på planen i år har KGFC nästan bara segrar i resultatraden. Foto: PER MONTINI

KGFC toppade serien en kort stund innan sommaruppehållet, gick sedan på semester som uppnosig tvåa – förhoppningen är så klart att det ska bli en permanent topplats i tabellen under hela återstoden av det som numera heter OBOS Damallsvenskan.
Goda nyheter inför söndagens omstart är att alla tre nyförvärv är spelklara – Pennsäter, Lundin och Zigiotti.
– Vi vet vad som krävs, vi har ödmjukheten och viljan och har visat att vi aldrig ger upp en match, säger veteranen Catrine Johansson, som varit på planen vid KGFC:s samtliga trepoängare i år.


Nån gång om året är det alltid på sin plats att reflektera över vilka som är kulturbärare, förgrundsgestalter och galjonsfigurer i en förening. De som alltid är där, tjejerna eller killarna man alltid kan luta sig emot, spelarna som ger en klubb hjärta, själ, trygghet, förankring, historia och framtid.
I Kopparbergs/Göteborg FC har de här trotjänarna genom åren till exempel hetat Jane Törnqvist, Anna Ahlstrand, Johanna Almgren, Lisa Ek, Marlene Sjöberg och Sara Lindén.
2018 lystrar de till namnen Beata Kollmats, 26, och Catrine Johansson, 26. Fortfarande unga, men jäklar så rutinerade och så viktiga.
Bea i klubben sedan 2011.
Catten i klubben sedan 2007.
Wow liksom. Respekt!

De senaste säsongerna har Catrine Johansson haft lite knätrubbel, men sedan en bit in på den här säsongen är hon fit for fight och i en handfull matcher nu har hon spelat non stop, 90 minuter gånger fem, sammanlagt 450 minuter plus tillägg...
...och i dessa matcher har Kopparbergs/Göteborg FC sopat hem 15 poäng - full pott!
– Det känns som vi kommit samman som ett lag ju mer vi kommit in i säsongen, säger Catrine själv. Nya tränare, några nya spelare, det är inte bara att ställa ut skorna och tro att det ska fungera...
– Men nu innan uppehållet fick vi verkligen ihop det.
Fem raka segrar talar också om en stegrande formkurva. Men det Catten – som är smeknamnet Catrine Johansson burit med sig i många år – lyfter fram först av allt är krigarmentaliteten, team spirit, järnviljan att köra med en sådan kraft hela vägen in i  målkaklet att det nästan spricker...
– Det är viktigt att skapa en vinnarkultur, säger hon. Jag tycker vi är på god väg att göra det. Vi har visat vid några tillfällen att vi har kunnat vända matcher och kommit tillbaka trots att det sett tufft ut.
– Vi kör och vet att vi kan vinna trots att vi hamnat i underlägen. Det har stärkt oss.
Känslan är att det finns mer att hämta av laget, trots en topplacering i tabellen, kommentar?
– Jag håller med. Det är spännande att veta det...
Tre nya spelare under sommaren, hur har de kommit in?
– Jättebra. Och det har väl flera orsaker. Dels att vi är ett välkomnande lag som är enkelt att smälta in i. Men så klart också att alla de nya verkligen bjuder till och har ett fotbollssinne och en egen vilja som gör det smidigt...
Catrine Johansson har varit med när KGFC spelat i Champions League, hon har två andraplatser i Damallsvenskan, cuptriumfer och seger i Supercupen på sitt CV.
– Det jag kan säga är att vi hittat harmonin i spelartruppen och i hela klubben. Den känslan har funnits där tidigare också, men vi går in i hösten nu med en ödmjukhet och en insikt om vad som krävs för att lyckas.
Eskilstuna först?
 Ja, det blir tufft, det är ett sådant år. Alla kan slå alla. Och nu när serien startar om är allt på något sätt nollställt igen, Eskilstuna är hungriga och har ett bra lag, det vet vi.
KGFC då?
– Vi har haft en bra vecka efter minilägret i Oslo förra helgen. Självklart går vi för tre poäng.

Inför omstarten har KGFC efter en framgångsrik kamp mot klockan, lyckats få alla tre nya spelare spelklara. De är Karin Lundin (Kungsbacka), Julia Zigiotti (Hammarby) och Emma Pennsäter (Bröndby).
– Skönt att vi lyckades få alla papper klara, säger sportchefen Lasse Svensson.


KGFC:s match på söndagen har avspark 16.00. Valhalla IP är platsen ni ska vara på för att stötta laget. Vi ses! Forza!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter