Hattrick av Rebecka när KGFC spelade 3-3 mot Lilleström

Glödhet i sommarvärmen – Rebecka Blomqvist, tremålsskytt mot norska Lilleström. Foto: PER MONTINI Glödhet i sommarvärmen – Rebecka Blomqvist, tremålsskytt mot norska Lilleström. Foto: PER MONTINI

Allvaret närmar sig - nästa helg är det dags för seriespel och kamp om allsvenska poäng igen.
På söndagen genrepade Kopparbergs/Göteborg FC på bortaplan mot Lilleström SK, suveräna och ohotade serieledare i den norska Toppserien.
– Det var en bra match för oss och vi gjorde en stabil insats, menar tränare Marcus Lantz efter det oavgjorde resultatet, 3-3.
Och en som visar superform inför omstarten är tremålsskytten Rebecka Blomqvist.


Tränare och spelare i KGFC reste från Göteborg i fredags på ett miniläger i Lilleström, strax utanför Oslo, Först träning på Valhalla IP på morgonen, sedan ny träning i Norge på kvällen, sedan träning, teori och lite teambildning på lördagen.
– Det är viktigt att fortsätta vara tajta i gruppen, viktigt att de nya spelarna kommer in i det på ett snabbt och smidigt sätt, säger Marcus Lantz.
De nya, som nu fick matchdebutera för KGFC, är Julia Zigiotti, Emma Pennsäter och Karin Lundin.
– De gjorde det bra,säger Lantz. Det är inte så lätt att kastas in i en matchsituation efter bara några dagar, men alla löste uppgiften på ett fint sätt.

Söndagens match mot Lilleström – Toppseriens just nu överlägsna topplag – inleddes med att hemmalaget kunde  ta ledningen innan någon av spelarna i bortalaget ens hunnit bli andfådd, redan efter 40 sekunders spel.
– Vi är inte vakna, erkänner Lantz.
Men sedan vänder KGFC på steken med två mål innan paus - båda av Rebecka Blomqvist, som inledde matchen på topp tillsammans med Hammarby-värvningen Zigiotti.
I inledningen av den andra akten höll sig Rössö, som är Rebeckas smeknamn, framme igen och kunde slå in 1-3.
– Sedan hade vi ett friläge och kunde fått in fyran, säger Lantz. Isället tappar vi boll lite lättvindigt vid två tillfällen och plötsligt har de 3-3...
– Men det sätter vi på slarvkontot, sånt som händer när man kanske blir för säker på att man har kontroll på händelserna. Det är en lärdom vi får dra av detta...
Rebecka Blomqvist säger:
– Det känns naturligtvis bra att få den här match och att göra tre mål är ju också ett skönt formbesked inför omstarten om en vecka.
Berätta om målen?
– Det första och det tredje var ganska lika; en omställning, löpning i djupled, en touch på bollen och sedan var jag ganska fri och kunde göra mål. Kul för Karin Lundin, som passade till vårt sista mål...
– Andra målet kom efter ett fint inspel från kanten från Elin Rubensson som jag bara petade in...
Känslan annars?
– Surt att tappa en ledning. Men på det stora hela rör vi oss bra, hittar varandra som vi vill och de nya tjejerna fick ett bra tillfälle att komma in i hur vi spelar och jag tycker det fungerade jättebra.

Nästa match för KGFC blir omstarten av OBOS Damallsvenskan nästa helg. Den 5 augusti kommer Eskilstuna Unioted på besök. Avspark: 16.00. Vi ses då!

Lilleström SK – Kopparbergs/Göteborg FC 3-3 (1-2)
1-0 (1)
1-1 (22) Rebecka Blomqvist
1-2 (40) Rebecka Blomqvist
1-3 (77) Rebecka Blomqvist
2-3 (82)
3-3 (88)

Så spelade KGFC mot LSK:

Jennifer Falk (UT 46, Loes Geurts) 
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Beata Kollmats (UT 46, Emma Pennsäter) 
Catrine Johansson
---
Elin Rubensson
Julia Roddar (UT 46, Karin Lundin)
Filippa Curmark
Olivia Schough (UT 65, Nathalie Persson)
---
Rebecka Blomqvist 
Julia Zigiotti (UT 65, Amanda Johnsson Haahr)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter