Elitettans skyttedrottning till KGFC

Karin Lundin har imponerat stort under första halvan av Elitettan 2018.
15 mål på 13 matcher och delad ledning i skytteligan talar sitt tydliga språk – och naturligtvis har flera toppklubbar fått upp ögonen för den målfarliga 23-åringen.
– Vi är glada att Karin valde oss i konkurrens med andra allsvenska klubbar, säger klubbens sportchef Lasse Svensson.
– Det ska bli svinkul att testa spel på en högre nivå, säger Karin Lundin själv.


Karin Lundin är inte helt främmande för den som har koll på damfotbollen i Göteborg. Redan för fyra år sedan, då hon tillhörde Mossens BK, var hon också en av spelarna i Kopparbergs/Göteborg FC:s då nystartade F19-lag – och klubben har sedan dess naturligtvis haft bra koll på den talangfulla anfallaren.
I år har hon vuxit ut till en forward av hög klass i elitettan, 15 mål på 13 matcher, fler än hälften av de mål Kungsbacka DFF har gjort, är Lundins verk.

– Det har ju gått bra för både mig och laget och det är jätteroligt. Men nu känner jag att det kan vara dags att testa spel på en högre nivå.
– Att få träna och spela matcher med såpass bra spelare som finns i KGFC hoppas jag ju ska vara utvecklande för mig.
Från toppen av elitettan till toppen av damallsvenskan, det är ändå ett ganska stort steg att ta?
– Ja, men det är hur spännande som helst att komma till en toppklubb och jag inser att konkurrensen i Kopparbergs/Göteborg FC är tuff, säger Karin Lundin.
– Men jag ser det bara som positivt, jag ger alltid 120 och tänker satsa ännu mer nu för att se hur långt jag kan gå som fotbollsspelare.
Beskriv dig själv som spelare?
– Jag är stark, bra i boxen, en bra avslutare, slutar aldrig att kämpa och jobba, laglojal.
Lasse Svensson:
– Vi har haft koll på Karin länge. Hon imponerar med sin målfarlighet, sin attityd och sitt fighterhjärta. En tjej som öser in mål i elitettan på det sätt som Karin gjort har potential att lyckas i allsvenskan också
Karin Lundin befinner sig just nu på semester i Kroatien och missar därför träningsstarten på lördag efter ett par veckors  sommarledighet. Men på måndag är hon på plats i Göteborg och gör då sin första träning med nya laget.

KGFC drar alltså i gång träningen igen nu på lördag efter ett par veckors semester. Den allsvenska omstarten för klubben äger sedan rum den 5 augusti på hemmaplan mot Eskilstuna.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter