Emma Pennsäter klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Emma Pennsäter, 20, har en bakgrund i Limhamn/Bunkeflo, FC Rosengård och nu senast i danska Bröndby.
Nu fortsätter karriären i Kopparbergs/Göteborg FC
– Emma är en spelare vi haft ögonen på i flera år, säger sportchefen Lasse Svensson. Vi är jätteglada att hon nu är klar för spel hos oss.
– Jag vill ta nästa kliv i min karriär och känner att Göteborg är rätt klubb att göra det i, säger Emma Pennsäter själv.


Redan för två år sedan fördes diskussioner om en övergång till KGFC för Emma Pennsäter. Den gången blev hon kvar i Rosengård och lånades sedan ut till Bröndby i Danmark, där hon sedan förra sommaren spelat varje match och utvecklats mycket.
– Jag var inte redo för en flytt till Göteborg för två år sedan, men nu känns det helrätt.

Emma är mittback i första hand och beskriver sig själv som en spelare med bra blick för spelet, en försvarare som gillar att styra uppspelen och är följsam, snabb och teknisk.
– Jag tar gärna ansvar och vill vara en ledare på planen, säger hon.
Under karriären har Emma Pennsäter provat på alla ungdomslandslagen och är i dag bofast i den blågula U23-truppen, tillsammans med bland andra Rebecka Blomqvist i KGFC.
– Naturligtvis hoppas jag kunna ta nästa steg också och en dag ta en plats i a-landslaget. Nu känner jag att jag är mogen och bra nog att kunna vara en startspelare i vilket lag som helst, jag vill fortsätta min utveckling i Göteborg.
Vilka andra känner du i KGFC-truppen?
– Jag känner överhuvudtaget många av spelarna i Göteborg, säger hon. Nathalie Persson är min bästa kompis och Elin Rubensson har jag spelat med i Rosengård, Filippa Curmark och Julia Zigiotti förstås. Men jag har bra koll på alla spelarna i klubben.
Hinner du ansluta till laget när träningen drar i gång igen på lördag?
– Jag hoppas det! Det hänger mest på om jag hittar någonstans att sova...
Du får väl låna en soffa hos Nathalie?
– Haha, ja, det kanske blir så...
Lasse Svensson:
– Emma Pennsäter kommer att passa perfekt in i vårt lagbygge, där vi medvetet satsar ungt för att ha ett slagkraftig lag i dag – och i framtiden. Med Emma i laget skärper vi konkurrensen i backlinjen, jag är jättenöjd med den här värvningen.
Kan det bli fler värvningar under det sommaröppna transferfönstret?
– Det vet man aldrig. Men vi kommunicerar i så fall det när det är klart.

KGFC drar i gång träningen igen nu på lördag efter ett par veckors semester. Den allsvenska omstarten för klubben äger sedan rum den 5 augusti på hemmaplan mot Eskilstuna.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter