Julia Zigiotti klar för Kopparbergs/Göteborg FC

Julia Zigiotti hälsade på i Göteborg på tisdagen, bekantade sig med  Valhalla IP och provade tröjan med nummer 15 på ryggen. Foto: TORE LUND Julia Zigiotti hälsade på i Göteborg på tisdagen, bekantade sig med Valhalla IP och provade tröjan med nummer 15 på ryggen. Foto: TORE LUND

Hammarbys anfallstalang Julia Zigiotti Olme, 20, har gjort klart med Kopparbergs/Göteborg FC för resten av 2018 och säsongen 2019. Hon kommer att vara spelklar när allsvenskan drar igång igen efter sommaruppehållet.
– Vi är jätteglada att vi kunnat knyta Julia till oss, säger Lasse Svensson, KGFC:s sportchef.
– Jag gillar filosofin i Göteborg, säger Zigiotti. Unga spelare får chansen och i år har man verkligen något bra på gång.


KGFC  ser om huset inför höstsäsongen.
När transferfönstret slås upp mitten av juli stämplar därför Julia Zigiotti Olme från Hammarby in på Valhalla IP. Zigiotti – som till vardags inte använder Olme särskilt ofta – har hittills gjort en fin säsong i Bajen, där hon stått för fem mål.
Moderklubben är annars Bollstanäs SK i Upplands Väsby, där hon redan som 15-åring gjorde debut i a-laget och fick känna på elitfotbollen i division 1 och elitettan.
Därefter har det blivit en sejour i AIK och nu senast 2,5 säsonger i Hammarby, som resulterat i imponerande 22 mål i seriespelet.
– Julia är snabb, teknisk, målfarlig och exakt den spelartyp vi behöver, menar Lasse Svensson.

Julia själv framhåller gärna också sin spelförståelse och sin krigarmentalitet som andra viktiga egenskaper.
Varför blir det Göteborg?
– Jag känner att det är en bra klubb att utvecklas i, att KGFC nästan alltid är med i toppen, alltid är svåra att möta och jag tror det är en miljö som passar mig.
Någon direkt koppling till Göteborg har hon inte, men säger att hon gillar stan, har många kompisar här och är säker på att hon ska trivas när hon nu byter från en storstad till en lite mindre storstad – och nya lägenheten några stenkast åt Mölndalshållet till gillar hon också....
– Sedan känner jag ju några av spelarna i laget och de har bara haft gott att säga om klubben, tränarna och allting runt omkring.
De spelare bland de nya lagkamraterna Julia Zigiotti känner bäst är naturligtvis dem hon lärt känna i de yngre landslagen – Nathalie Persson, Filippa Curmark och Rebecka Blomqvist.
– Natta och jag går tillbaka till vi var 14 eller 15 och Rebecka och jag hade ju samma underbara resa med F19 när vi tog EM-guld 2015 och nu träffar jag ju alla dem i U23 igen.
Hur skulle det vara att bilda forwardsduo med landslagskompisen Rebecka Blomqvist, som också gjort fem mål hittills i årets allsvenska?
– Jätteroligt! Vi känner ju varandra väl.
Är det som renodlad anfallare vi skall dig?
– Ja, men jag har också spelat i en lite släpande 10-roll i Hammarby.
Du väljer samma tröja som Christen Press, nummer 15; känn ingen press, liksom?
– Haha, nej då, men jag har haft 15 i nästa hela min karriär och så var det i Hammarby också, det är naturligt att välja den nu när den var ledig...

Julia Zigiotti Olme – som har italiensk påbrå och heter Julia efter mormor och inte på grund av att hon har födelsedag på julafton – kommer att ansluta till KGFC-truppen i slutet av juli när sommarledigheten är över och självklart kommer hon att vara med på det miniläger som äger rum i månadsskiftet.

Omstarten för KGFC äger sedan rum den 5 augusti på hemmaplan mot Eskilstuna.


Julia Zigiotti Olme/
Ålder:
 20,  född på julafton 1997
Familj: Mamma, pappa, storebror.
Klubbar: Bollstanäs SK, AIK, Hammarby
Landskamper: 7 F17, 30 F19, 5 U23
Landslagsmål: 6
Mål i ettan/elitettan/allsvenskan/Svenska Cupen: 48

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter