Serieledning efter bortasegern mot Kalmar

Adelina Engman blev målskytt i sin sista match i KGFC för den här gången. Nu går flyttlasset vidare till Chelsea i England. Foto: PER MONTINI Adelina Engman blev målskytt i sin sista match i KGFC för den här gången. Nu går flyttlasset vidare till Chelsea i England. Foto: PER MONTINI

Det var tufft och de tre poängen mot bottenlaget IFK Kalmar kunde inte swisha in på pluskontot med säkerhet förrän alldeles i slutet.
Men det blev seger, full poäng, det är serieledning, det är flow, sommaren 2018 är underbar!
– Så underbart att få göra ett mål i min sista match i Kopparbergs/Göteborg FC, säger Adelina Engman, som under sommaren byter ut Valhalla IP mot Chelseas anläggning i London.


Damallsvenskan går efter helgen in i ett månadslångt sommaruppehåll.
Efter FC Rosengårds poängtapp mot Växjö i veckan innebär segern mot Kalmar på lördagen att KGFC nu är i topp i serien. Åtminstone ett dygn framåt.
Men skulle Piteå tappa poäng i morgondagens match mot LB 07 innebär det en härlig serieledning under hela sommaruppehållet.
 

Alldeles oavsett är det läge för en riktigt fin säsong. KGFC är där klubben vill vara. Det blir en skön sommarsmester och vi nalkas en höst där optimismen är på en nivå vi inte nuddat vid sedan början av 2010-talet.
Lördagens match mot IFK Kalmar, avsågat sistaplacerade laget i tabellen, inleddes annars trögt och en smula nervöst. Kalmar tog ledningen och krampen spred sig en smula.
– Det var ingen av våra bättre matcher överhuvudtaget, säger tränaren Marcus Lantz. Men vi tog oss upp något hack i andra och tog över. Sedan blev det så klart onödigt att vi bjöd dem på en straff...
I slutet av den första halvleken kunde ändå Adelina Engman, som nu gjorde sin sista matchen i KGFC innan flytten till brittiska Chelsea, måla in ett oavgjort resultat till pausvilan.
Sedan efter paus tycktes KGFC ha kontroll och dominerade matchbilden. 1-1 stack iväg till 1-3 efter mål av inbytta Annahita Zamanian och glödheta Rebecka Blomqvist.
– Vi kanske trodde det var klart då och slappnade av en smula, säger Adelina Engman. Tack och lov höll det ändå...
I den 89:e minuten fick hemmalaget en straff som Alvi Luik förvaltade väl.
– Klart det blev lite nervöst, underbart att vi kunde hålla undan!
Skönt att göra mål i sista matchen innan flytten?
– Självklart, säger Adde. Jag vill tacka KGFC för några underbara år, jag har aldrig trivts så bra i någon annan klubb och hoppas jag kan komma tillbaka någon gång i framtiden.

IFK Kalmar – Kopparbergs/Göteborg FC 2-3 (1-1)
1-0 (26) Emma Jones
1-1 (42) Adelina Engman
1-2 (66) Annahita Zamanian
1-3 (70) Rebecka Blomqvist
2-3 (89) Alvi Luik (straff)
Så spelade KGFC mot Växjö:
Loes Geurts
---
Emma Koivisto
Taylor Leach
Filippa Curmark
Catrine Johansson
---
Amanda Johnsson Haahr (UT 46, Annahita Zamanian)
Julia Roddar
Elin Rubensson
Olivia Schough
---
Adelina Engman (UT 82, Nathalie Persson)
Rebecka Bomqvist

Ej inbytt:
Jennifer Falk

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter